Tort vegan cu ciocolată (de post)

10
4221

 

 

Postez astazi acest tort special pentru ziua de Florii. La multi ani, tuturor florilor de astazi si La multi ani, mama! Esti floarea mea cea mai de pret si cea mai iubita!
Desi am facut acest tort acum mult timp (si atunci l-am numit “I can’t believe it’s a vegan cake!” 🙂  ), am considerat ca astazi ar fi o zi potrivita sa vi-l arat si voua. Dupa cum am spus si in titlu, este un tort vegan, atat de bun si de placut la gust, incat nu ai zice ca este de post!
 Daca totusi acest tort vi se pare prea mult pentru un post cumpatat, il puteti incerca si intr-o alta zi, va asigur ca o sa va placa. Ideea acestui tort a pornit de la briosele cu banane si ciocolata pe care le-am pregatit la Casa Regala in prezenta ASR Principesa Margareta.
Ingrediente (pentru un blat cu diametrul de 20 cm):
3 banane foarte coapte
300 ml lapte de soia
100 ml ulei
250 g zahar brun
2 lingurite granule cafea solubila (ness)
2 lingurite zahar vanilat
300 g faina
100 g cacao
1 1/2 lingurite praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
 1 praf sare
pentru ciocolata:
200 ml lapte de soia
50g cacao
100 g zahar brun
1 lingurita granule cafea solubila (ness)
2 linguri amidon
30 ml ulei vegetal
2 lingurite esenta de rom

 

 

Incingem cuptorul la 190 grade Celsius, ungem cu  ulei o forma de tort cu diametrul de 20 de cm, tapetam fundul ei cu hartie de copt.  Intr-un castron pasam bananele cu ajutorul unei furculite, pana obtinem un piure fin. Peste banane turnam laptele de soia, zaharul, uleiul, zaharul vanilat si granulele de cafea, amestecam totul cu ajutorul unui tel pana ce zaharul incepe sa se dizolve. Intr-un alt castron incapator amestecam faina, cacaoa, praful de copt, bicarbonatul si sarea, iar peste acest amestec adaugam treptat compozitia de banane si lapte de soia. Amestecam usor cu telul pana ce toate se incorporeaza bine.

 

Turnam compozitia in forma de tort pregatita anterior si dam la cuptorul incins pentru 40-50 de minute. Daca introducem o scobitoare in blatul copt, aceasta trebuie sa iasa uscata si fara urme vascoase de ciocolata.
Lasam blatul sa se raceasca complet.

 

Intre timp pregatim ciocolata:
Intr-un ibric amestecam laptele de soia, cacaoa, zaharul si granulele de cafea. Dam ibricul pe foc si lasam sa fiarba pana ce compozitia incepe sa clocoteasca. Intr-un castronel amestecam amidonul cu 3 linguri de lapte de soia si turnam in ibric, lasam sa fiarba totul pana ce compozitia devine ca o budinca subtire. La sfarsit adaugam uleiul si esenta de rom. Mai amestecam o data bine si lasam sa se raceasca.

 

Taiem blatul in 3 felii egale. Asezam prima felie pe platoul de servit, punem un sfert din compozitia de ciocolata, acoperim cu cel de-al doilea blat. Din nou turnam ciocolata si acoperim cu cel de-al treilea blat. Peste toate cele trei blaturi turnam restul de ciocolata astfel incat sa obtinem niste dare frumoase de ciocolata.

 

Dam tortul la frigider pentru 30 de minute, dupa care il putem orna cu fructe, alune, migdale, fistic, sau ce mai dorim. Eu am optat pentru capsune si coacaze, iar in centru am pus putin fistic tocat.

 

Un tort satios si delicios. Sper sa va placa!

 

Enjoy!
Previous articleTaitei chinezesti cu varza 白菜面
Next articlePrajitura cu fistic si capsune
Andreea
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

10 COMMENTS

    • Nu as recomanda sa inlocuiesti zaharul cu mierea in blat, pentru ca ii va schimba consistenta, vei obtine un blat mai greu care nu se va coace corect. Pentru crema nu am incercat sa pun altceva in afara de zahar, banuiesc ca nu se schimba foarte mult consistenta. Insa daca doresti o varianta mai sanatoasa, atunci iti recomand indulcitor stevia sau green sugar. Cu astfel de indulcitor poti inlocui cu succes zaharul si din blat si din crema.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + fifteen =