Strudel cu couscous si naut este varianta sarata a strudelului pe care noi il cunoastem in mod obisnuit ca fiind dulce. Este foarte versatil deoarece poate avea diferite tipuri de umpluturi si se face foarte usor pentru ca de data aceasta am optat pentru varianta rapida cu foi cumparate. In plus, acest strudel este vegan, deci, de post. Poate fi o gustare delicioasa alaturi de o salata verde, un pranz rapid, sau chiar mic dejun, daca doriti ceva mai consistent. Pe blog mai gasiti si varianta dulce de strudel cu mere, tot de post.
Dupa cum spuneam, puteti umple strudelul cu diferite tipuri de umpluturi pe baza de legume si leguminoase. Eu am pus si naut din conserva de la SunFood. Mi s-a parut tare interesanta ideea de couscous intr-un strudel asa ca m-am gandit ca nu are cum sa iasa rau. Si, intr-adevar, nu a iesit rau, ba chiar foarte bun! :).
- Ingrediente pentru doua bucati strudel cu couscous si naut:
- 1 conserva naut SunFood
- 8 foi subtiri de placinta
- 50 g couscous uscat
- 1 zuchinni tocat cuburi
- 1 ardei gras rosu tocat cuburi
- 1 morcov tocat cuburi
- 1 lamaie
- 2 catei usturoi
- 2 lingurite amestec ras el hanout
- sare, piper
- pentru uns foile: 50 ml ulei+30 ml apa
- 1 lingurite susan negru
Incepeti cu cous cous uscat. Puneti-l intr-un bol termorezistent impreuna cu 1/2 lingurita sare. Peste el turnati 200 ml apa clocotita, amestecati usor, dupa care acoperiti cu o farfurie si lasati deoparte.
Pregatiti legumele: intr-o tigaie incingeti 2 lingurite ulei de masline si adaugati usturoiul tocat marunt
Cand usturoiul s-a calit usor, adaugati legumele tocate cuburi, lasati sa se caleasca usor timp de 10 minute.
Intre timp desfaceti conserva de naut, scurgeti bine de apa intr-o sita
Condimentati amestecul de legume cu sare, piper si amestec ras el hanout.
Couscous-ul a absorbit toata apa si s-a hidratat bine, adaugati coaja rasa de lamaie.
Amestecati usor cu ajutorul unei furculite
Puneti couscous gatit peste legumele calite
Dupa care nautul scurs. Stoarceti jumatate de lamaie peste toate.
Amestecati totul bine si dati deoparte. Aceasta este umplutura
Pregatiti foile: ungeti primele 4 foi cu amestec de ulei si apa. (apa impiedica foile sa se usuce prea tare la copt)
Puneti intr-o margine jumatate din cantitatea de legume si naut,
Incepeti si rulati pana obtineti un sul
Puneti strudelul pe o tava acoperita cu hartie de copt, presarati o lingurita de seminte de susan pe deasupra.
Repetati operatiunea si cu cel de-al doilea strudel.
Incingeti cuptorul la 180 grade Celsius, dati strudelele la cuptorul incins pentru 30 de minute.
Lasati strudelul sa se raceasca usor, dupa care il puteti portiona
Veti obtine un strudel delicios cu crusta crocanta si umplutura pufoasa si delicioasa plina de legume!
Serviti alaturi de felii de lamaie si patrunjel proaspat
Este delicios atat cald cat si rece!