Mini gogosi coapte cu ananas si scortisoara

7
8357
image_pdfimage_print

 

Incepeti-va dimineata cu o dulcegarie buna alaturi de o cafea proaspata! Acum ca vremea nu mai este asa prietenoasa cu noi, putem pregati nenumarate dulcegarii la cuptor dupa cum ne doreste inima. Intr-o dimineata, pe cand serveam cafeaua, inima mea si-a dorit…gogosi! Dar numai gandul ca ar fi trebuit sa incing vreo jumatate de litru de ulei, sa stau sa astept gogosile sa dospeasca, sa ma satur de prajeala…m-a facut sa renunt imediat la idee. Cele de cumparat nu m-au satisfacut niciodata, asa ca m-am hotarat sa le fac eu acasa la cuptor. Ceea ce mi-a placut mult la ele a fost faptul ca si a doua zi s-au mentinut pufoase, moi si usoare, ca niste fulgi! Nu stiu sa va spun sigur de la ce a fost: ori pentru ca am pus in compozitia lor o conserva de ananas bucati in sirop slab indulcit de la SunFood, ori ca le-am si insiropat cu sirop!
Ceea ce este cert, este faptul ca ananasul este ca intotdeauna proaspat, crocant si aromat ca intodeauna! De fiecare data cand deschid cate o conserva, ma minunez cat de bune si proaspete sunt bucatile astea de ananas! Si cat de bine se comporta in aluat copt!

 

Ingrediente pentru 24 de mini gogosi:
175 g zahar
2 oua
100 g unt topit si racit
150 ml lapte batut
1 conserva ananas bucati SunFood 565 g
1 lingurita extract de vanilie
cateva picaturi esenta de rom
1 praf sare
1 si 1/2 lingurite praf de copt
225 g faina
+
75 g zahar tos
2 lingurite scortisoara pudra

 

 Incingeti cuptorul la 170 de grade Celsius. Pentru inceput scoateti bucatile de ananas din conserva, scurgeti-le bine, NU aruncati siropul de ananas! Il vom folosi mai tarziu. Puneti bucatile de ananas intr-un blender si pulsati cateva secunde pana ce obtineti bucatele mici de marimea bobului de mazare. Scurgeti de sirop din nou ananasul tocat.
  Intr-un castron puneti zaharul, sarea, ouale, laptele batut, untul topit si racit, extractul de vanilie si esenta de rom

 

Amestecati totul bine cu ajutorul unui tel. Adaugati faina amestecata cu praful de copt si amestecati din nou.

 

Veti obtine o compozitie ca o smantana groasa

 

La sfarsit adaugati ananasul tocat si scurs de sirop. Amestecati din nou.

 

Pentru aceste gogosi la cuptor va trebuie o forma speciala pentru gogosi. Daca ma intrebati de unde am luat-o, va spun ca am comandat-o pe amazon.co.uk. Dar din cate am vazut, se mai gaseste o astfel de forma si pe la noi prin tara sau magazinele romanesti on line.

 

ungeti cu ulei forma de copt pentru gogosi si umpleti orificiile cu compozitie. Pentru ca este totusi o treaba mai migaloasa, va sfatuiesc sa umpleti cu compozitie un pos de bucatarie si sa spritati cu el compozitie in tava.  Daca nu aveti o astfel de forma pentru gogosi, exista totusi o solutie :). Puteti folosi cu succes o forma de briose in care puneti cate o lingura de compozitie, nu mai mult. Veti obtine niste briose mici, dar fara forma de gogosica :), sa zicem ca sunt cam ca niste prajiturele de tip financiers :).

 

Dati tava la cuptorul incins pentru 15-18 minute pana ce sunt rumene si frumoase :).

 

Lasati-le in tava 4-5 minute, dupa care rasturnati tava pe blatul de lucru. Mai lasati-le cateva minute sa se raceasca.

 

 

Intr-un castronel amestecati zaharul tos impreuna cu scortisoara. Treceti repede de tot fiecare gogosica prin siropul de la compot , dupa care tavaliti-o prin amestecul de zahar. Nu lasati mai mult de o secunda gogosica in siropul de compot pentru ca va inghiti mult sirop si se va inmuia prea tare!

 

Le puteti servi atat calde cat si reci.
 Dupa cum va spuneam, a doua zi se pastreaza la fel de moi si pufoase, deci le puteti pregati de seara, iar dimineata va puteti bucura de ele alaturi de cafea proaspata.

 

Atentie! Creeaza dependenta! 🙂

 

Enjoy!
Previous articleSos dulce iute-sweet chilli sauce
Next articlePlăcintă cu prune și nuci
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

7 COMMENTS

    • Buna seara,

      De cand am citit aceasta reteta visez sa degust gogosicile……si surpriza aceasta nu mi-au crescut……:-((((……de ce?!
      Am folosit tava pentru briose.

      Gabriela

    • Buna Gabriela, reteta este creata pentru gogogsi. Spuneam ca se pot pune si in tava pentru briose, se pune putina compozitie ca sa aiba consistenta acestor gogosi. Nu cresc mult in tava de briose, deci clar nu o sa fie precum briosele. Nu au crescut deloc, sau cum?

    • au crescut…..dar nu asa cum ma asteptam…………tava pentru gogosici nu are aceeasi adancime ca si cea pentru briose?!Cred ca m-au indus in eroare imaginile si faptul caci ati spus sa trebuie pusa doar o lingurita.Urmatoarea tura o sa prepar aceasta compozitie ca si pancakes si os aa le insiropez cu suc de la compot.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here