Vita cu ardei si broccoli

25
2203

Iata si prima mea reteta cu carne de vita. Nu stiu de ce nu am postat pana acum, caci uitasem de-a dreptul ca bucatarii chinezi pregatesc din acest tip de carne niste mancaruri delicioase. Am inceput cu ceva simplu si tare bun.

Ingrediente:
 300 g muschi de vita
1 ardei gras rosu
un buchet mai mic de brocoli
1 fir de ceapa verde
1 bucata ghimbir
2 catei de usturoi
3 linguri ulei vegetal
1 lingurita otet de vin
2 lingurite sos de soia
2 lingurite vin de orez
 1 lingurita ulei de susan
1 lingurita amidon de porumb sau cartofi
1 lingurita seminte de susan
un praf de sare
taiem fasiute subtiri carnea de vita, o asezam intr-un castron, iar peste ea punem mai intai sarea, amidonul, 1 lingurita vin de orez, 1 lingurita sos de soia
tocam marunt ghimbirul si ceapa (vom folosi numai partea alba de la ceapa) si usturoiul, iar jumatate din cantitatea lor o adaugam la amestecul de carne, amestecam totul si lasam la marinat pentru 15 minute.
intre timp taiem ardeiul gras si il punem de o parte, pregatim o oala cu apa si sare, desfacem brocoli in buchetele mai mici si cand a fiert apa, adaugam brocoli in oala cu apa, lasam asa 5 minute; scoatem brocoli din apa si il punem la scurs.
 Intr-un castronel, pregatim un sos din: uleiul de susan, restul de sos de soia, otetul de vin si restul de vin de orez
Intr-o tigaie incingem 2 lingurite de ulei vegetal si punem carnea de vita marinata
calim carnea cateva minute, dupa care o scoatem si o lasam deoparte
in wok incingem lingurita de ulei vegetal ramasa, adaugam restul de ceapa, usturoi si ghimbir, calim cateva secunde, dupa care adaugam ardeiul gras taiat fasiute
mai calim cateva secunde, dupa care adaugam inapoi carnea pregatita inainte, mai calim cateva secunde
acum adaugam si buchetelele de brocoli
iar peste toate turnam sosul pregatit mai devreme
dupa inca cateva secunde totul este gata, putem servi
 
se poate servi alaturi de orez fierbinte, sau in boluri individuale pe pat de taitei
deasupra presaram semintele de susan
 
si servim cat mai repede! 🙂
Pofta buna!
Previous articleChocolate chocolate cake
Next articleGaluste cu pasta de susan negru -Yuanxiao 元宵-
Andreea
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

25 COMMENTS

  1. Arata fenomenal, imi place mult combinatia de culori si gusturi. Am notat-o pe lista de incercat 🙂
    Am un premiu si o leapsa pentru tine la mine pe blog, daca iti face placere.
    O saptamana frumoasa!

  2. Andreea, pentru ca-mi place tare mult blogul tau, m-am gandit sa-ti trimit niste premii virtuale si o leapsa (vad ca nu sunt singura care s-a gandit la asta). Daca iti fac placere, le gasesti la mine pe blog.

  3. Deci reteta e super! A fost asa de buna incat nici nu mi-am dat seama ca, in loc de vita, am pus cealalta caserola de carne … de porc :))

  4. Deci reteta e super! A fost asa de buna incat nici nu mi-am dat seama ca, in loc de vita, am pus cealalta caserola de carne … de porc :))

    • Iti multumesc mult pentru cuvintele frumoase! 🙂 Incerc sa tot pun butonul acela cu Print Version si vad ca nu iese :), inca sunt in testari. Inca putina rabdare si sper sa iasa! 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

nineteen − eight =