Iata si prima mea reteta cu carne de vita. Nu stiu de ce nu am postat pana acum, caci uitasem de-a dreptul ca bucatarii chinezi pregatesc din acest tip de carne niste mancaruri delicioase. Am inceput cu ceva simplu si tare bun.
Ingrediente:
300 g muschi de vita
1 ardei gras rosu
un buchet mai mic de brocoli
1 fir de ceapa verde
1 bucata ghimbir
2 catei de usturoi
3 linguri ulei vegetal
1 lingurita otet de vin
2 lingurite sos de soia
2 lingurite vin de orez
1 lingurita ulei de susan
1 lingurita amidon de porumb sau cartofi
1 lingurita seminte de susan
un praf de sare
taiem fasiute subtiri carnea de vita, o asezam intr-un castron, iar peste ea punem mai intai sarea, amidonul, 1 lingurita vin de orez, 1 lingurita sos de soia
tocam marunt ghimbirul si ceapa (vom folosi numai partea alba de la ceapa) si usturoiul, iar jumatate din cantitatea lor o adaugam la amestecul de carne, amestecam totul si lasam la marinat pentru 15 minute.
intre timp taiem ardeiul gras si il punem de o parte, pregatim o oala cu apa si sare, desfacem brocoli in buchetele mai mici si cand a fiert apa, adaugam brocoli in oala cu apa, lasam asa 5 minute; scoatem brocoli din apa si il punem la scurs.
Intr-un castronel, pregatim un sos din: uleiul de susan, restul de sos de soia, otetul de vin si restul de vin de orez
Intr-o tigaie incingem 2 lingurite de ulei vegetal si punem carnea de vita marinata
calim carnea cateva minute, dupa care o scoatem si o lasam deoparte
in wok incingem lingurita de ulei vegetal ramasa, adaugam restul de ceapa, usturoi si ghimbir, calim cateva secunde, dupa care adaugam ardeiul gras taiat fasiute
mai calim cateva secunde, dupa care adaugam inapoi carnea pregatita inainte, mai calim cateva secunde
acum adaugam si buchetelele de brocoli
iar peste toate turnam sosul pregatit mai devreme
dupa inca cateva secunde totul este gata, putem servi
se poate servi alaturi de orez fierbinte, sau in boluri individuale pe pat de taitei
deasupra presaram semintele de susan
si servim cat mai repede! 🙂
Pofta buna!