Papanasi fierti

0
304
Papanasi fierti
Papanasi fierti
image_pdfimage_print

Papanasi fierti cu branza dulce de vaci, stafide si pesmet crocant. Pufosi la interior si aromati. Un desert drag ce imi aminteste de copilarie si pe care nu il pot uita niciodata.

Daca nu va plac stafidele puteti sa nu le adaugati, eu le adaug aici pentru putina textura si pentru ca imi amintesc de placinta cu iaurt si stafide sau de strudelul cu branza dulce si stafide. Daca optati si pentru stafide la acesti papanasi fierti, este bine sa le hidratati cu o zi inainte sau macar cu cateva ore inainte.

Papanasii fierti sunt o varianta mai usoara si mai light a oricarei placinte. Partea buna este ca puteti inlocui zaharul din compozitiei cu indulcitorul preferat. Daca doriti o varianta si mai usoara si mai light, puteti inlocui zaharul cu indulcitor, sau puteti renunta la pesmetul de pe deasupra si puteti adauga o dulceata fara zahar spre exemplu, sau miere.

Pe blog mai gasiti si alte idei de papanasi precum: papanasi la tigaie sau papanasi prajiti cu dulceata de afine si smantana, varianta clasica.

  • Nu uitati ca ma puteti gasi si pe Instagram pentru alte retete si Stories dragute :).
  • Ingrediente:
  • 250 g branza de vaci
  • 1 ou mediu
  • 50 g gris
  • 30 g faina
  • 30 g zahar
  • 2 lingurite zahar vanilat
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 1/4 lingurita sare
  • 50 g stafide +100 ml apa+2 lingurite esenta de rom
  • Pentru pesmet:
  • 50 g unt
  • 125 g pesmet
  • 70 g zahar
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 1 lingurita scortisoara

Metoda de preparare pentru papanasi fierti:

Pentru inceput lasam la hidratat stafidele in apa si esenta de rom. Puteti sa le hidratati de seara.

  • Punem o oala cu apa pe foc impreuna cu 1 lingurita de sare. Aducem apa la punctul de fierbere.
  • Intr-un castron amestecam branza dulce de vaci (bine scursa) impreuna cu zaharul, zaharul vanilat, grisul, faina, sarea si coaja de lamaie. La final adaugam stafidele hidratate bine scurse de apa. Obtinem o compozitie usor moale pe care o lasam la odihnit pentru 5 minute.
  • Pudram mainile cu putina faina si formam bilute de marimea unei mingi de ping pong. Le plonjam in apa clocotita, trecem cu o lingura pe fundul oalei sa nu se lipeasca si le lasam sa fiarba pana se ridica la suprafata. Dam focul foarte mic si lasam papanasii sa mai fiarba 5-7 minute.
  • Pregatim pesmetul: intr-o tigaie incingem untul, adaugam pesmetul si il prajim usor pana capata o culoare aurie. Stingem focul si adaugam zaharul, zaharul vanilat si scortisoara. Cu o spumiera scoatem papanasii din oala, ii scurgem de apa si ii trecem prin pesmet.
  • Servim fierbinti! Enjoy!
Previous articleRulada de turta dulce
Andreea
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!