Cartofi cu umplutura picanta de porumb si branza

0
4081
image_pdfimage_print

 

 

 

 

Zilele racoroase de toamna s-au intors, asa ca putem sa deschidem linistiti cuptoarele si sa pregatim o tarta delicioasa, un quiche delicios sau niste cartofi copti minunati!
Si daca tot am adus vorba despre cartofi, vroiam sa va spun ca in unele seri, cand sunt nu prea am dispozitie sa gatesc, incing cuptorul si arunc acolo 2-3 cartofi pe care ii coc cam 30-40 de minute si peste care presar sare si cate o lingura de unt. O cina mai simpla de atat nu se poate, insa pentru mine, este o cina regala! :).
In weekend, cand am mai mutl timp la dispozitie daca ai casei cer cartofi, atunci incep sa ma abat de la simpla reteta si ii pregatesc putin mai elevat :), cam cum ar fi acesti cartofi umpluti cu porumb si branza. Puteti folosi porumb inghetat, dar mie imi este mai comod sa folosesc porumb de la SunFood pentru ca este crocant, dulce si bun.
Ingrediente:
2 cartofi mari
250 g branza cottage
50 g branza fontina
1 lingura ulei
1 ardei iute rosu mic
1 legatura marar
2 fire ceapa verde
sare
piper

 

Pentru inceput incingeti cuptorul la 180 grade Celsius. Spalati bine cartofii cu apa, stergeti-i bine cu un servet de bucatarie. Peste cartofi presarati uleiul, sare si piper. Frecati bine cartofii cu acest amestec, puneti-i pe o tava de copt acoperita cu hartie de copt si dati cartofii la cuptorul incins pentru 20 de minute.
Scoateti cartofii din cuptor, lasati-i sa se racoreasca 10 minute, pana pregatiti umplutura.

 

Taiati cartofii in jumatati.

 

Cu ajutorul unei linguri scoateti miezul din cartofi si puneti-l intr-un bol.

 

“Cojile” de cartofi ramase puneti-le pe o tava acoperita cu o hartie de copt

 

Desfaceti conserva de porumb, scurgeti bine boabele de apa.
In castronul in care ati pus miezul cartofilor puneti branza cottage, ardeiul iute tocat marunt, mararul, ceapa verde tocata si branza fontina tocata cubulete.

 

Adaugati si boabele de porumb scurse de apa, sare si piper dupa gust. Amestecati totul foarte bine.

 

Umpleti cojile de cartofi cu aceasta umplutura, si dati totul la cuptor pentru 15-20 de minute pana ce cartofii capata o crusta aurie.

 

Serviti fierbinti alaturi de o salata verde

 

A doua zi raman la fel de buni si pot fi luati ca pranz la birou.

 

Crusta aurie crocanta si interiorul cremos si branzos! 🙂
Enjoy!
Previous articleQuinoa cu legume si naut la cuptor
Next articleChifle cu dovleac
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!