De vreo 2 saptamani incoace tot stau si ma gandesc cum sa incep, ce sa spun, ce sa cred…Asta nu pentru ca nu ar fi nimic de spus, ci dimpotriva! Emotiile si-au spus cuvantul, inca de cand am participat la Concursul organizat de Electrolux prin proiectul Passion4Cooking Electrolux , unde noi, food bloggerii am avut ocazia sa alegem una din retetele A.S.R Principesa Margareta indicate pe site-ul Electrolux, retete care se regasesc si in Cartea Regala de Bucate, care a iesit de sub tipar in anul 2010. Fiecare food blogger a putut sa-si aleaga numai o singura reteta din cele indicate si sa o pregateasca intr-o maniera unica, personala si creativa.
Pe data de 28 mai, pe o zi ploioasa aveam sa ma prezint la Palatul Elisabeta direct in bucataria
Casei Regale, pentru a pregati preparatul mai sus amintit. Timp sa facem poze n-am avut, si sub incidenta momentului sunt sigura ca nu as fi fost in stare sa fac 2 poze ca lumea, insa am primit la sfarsit unele foarte frumoase facute de
Catalin Voicu (iti multumesc mult Catalin!). Sincera sa fiu, nu stiu cand si cum a trecut timpul. Am in memorie doar niste flash-uri ca intr-un vis: un bol mare in care am tocat, tocat si iar tocat vreo 3 bucati de mango imense, ardei, usturoi, ceapa verde…un fir de patrunjel…
Si desi reteta a fost simpla, tot am avut nevoie de ajutoare, si ce ajutoare! Am cunoscut-o face to face pe
Carmen , si le-am revazut pe fetele de la
Golin Harris.
Cat ai zice “somon”, Carmen a tocat niste cepe rosii care mie mi-au dat batai de cap (draga mea, saru’mana mult de ajutor, rimelul meu o lua la vale fara tine 🙂 ).
Si uite asa dintr-odata bucataria Casei Regale se transforma intr-un restaurant de mare clasa, caci aici se gatesc 5 preparate care mai de care!
si cum se pregateau toate acestea ni se alatura…
Alteta Sa Regala Principesa Margareta
o prezenta delicata, eleganta care emana caldura si bunatate.
A stat alaturi de noi in bucatarie, ne-a intrebat despre preparatele pregatite, a raspuns intrebarilor presei, ne-a dat sugestii, a ascultat versiunea noastra de preparat
Dupa atatea blitz-uri, fotografii si camere de luat vederi, e cazul sa ne prezentam preparatele finale. Facem fiecare turul mesei din sala mare, acolo unde ne asteptau si consortii nostri, jumatatile noastre iubite :).
Cu mari emotii am pasit toti fiecare cu preparatul in brate dupa cum urmeaza:
Cenci cu crema de mascarpone de la Anca
Sos de mango si rodii cu somon la cuptor by ME 🙂
Spuma de ou, creveti si avocado preparata de Anto
Salata mexicana cu paine de porumb a la Brandusa
Gateau au chocolat prajiturica lui Mihai
Insa cele mai mari emotii le-am avut atunci cand ni s-a inmanat de catre A.S.R Principesa Margareta Cartea Regala de Bucate si o diploma de participare din partea Electrolux
ne-am pozat toti cu mandrie si emotii in suflet 🙂
pe langa toate aceste imagini, amintiri placute si emotii in suflet, am luat acasa cu mine cea mai pretioasa carte, semnata…
Asta ca sa nu uit niciodata si sa am ce povesti nepotilor si stranepotilor mei ca eu, am fost la o Cina Regala.