Momente de neuitat la Cina Regala

16
700

 

 

De vreo 2 saptamani incoace tot stau si ma gandesc cum sa incep, ce sa spun, ce sa cred…Asta nu pentru ca nu ar fi nimic de spus, ci dimpotriva! Emotiile si-au spus cuvantul, inca de cand am participat la Concursul organizat de Electrolux prin proiectul Passion4Cooking Electrolux , unde noi, food bloggerii am avut ocazia sa alegem una din retetele A.S.R Principesa Margareta indicate pe site-ul Electrolux, retete care se regasesc si in Cartea Regala de Bucate, care a iesit de sub tipar in anul 2010. Fiecare food blogger a putut sa-si aleaga numai o singura reteta din cele indicate si sa o pregateasca intr-o maniera unica, personala si creativa.

Sos de mango si rodii cu somon la cuptor a fost reteta care m-a facut sa traiesc emotii unice si de neuitat.
Pe data de 28 mai, pe o zi ploioasa aveam sa ma prezint la Palatul Elisabeta direct in bucataria Casei Regale, pentru a pregati preparatul mai sus amintit. Timp sa facem poze n-am avut, si sub incidenta momentului sunt sigura ca nu as fi fost in stare sa fac 2 poze ca lumea, insa am primit la sfarsit unele foarte frumoase facute de Catalin Voicu (iti multumesc mult Catalin!).  Sincera sa fiu, nu stiu cand si cum a trecut timpul. Am in memorie doar niste flash-uri ca intr-un vis: un bol mare in care am tocat, tocat si iar tocat vreo 3 bucati de mango imense, ardei, usturoi, ceapa verde…un fir de patrunjel…
Si desi reteta a fost simpla, tot am avut nevoie de ajutoare, si ce ajutoare! Am cunoscut-o face to face pe Carmen , si le-am revazut pe fetele de la Golin Harris.
 Cat ai zice “somon”, Carmen a tocat niste cepe rosii care mie mi-au dat batai de cap (draga mea, saru’mana mult de ajutor, rimelul meu o lua la vale fara tine 🙂 ).
Si uite asa dintr-odata bucataria Casei Regale se transforma intr-un restaurant de mare clasa, caci aici se gatesc 5 preparate care mai de care!
si cum se pregateau toate acestea ni se alatura…

 

Alteta Sa Regala Principesa Margareta
o prezenta delicata, eleganta care emana caldura si bunatate.
A stat alaturi de noi in bucatarie, ne-a intrebat despre preparatele pregatite, a raspuns intrebarilor presei, ne-a dat sugestii, a ascultat versiunea noastra de preparat

 

 Dupa atatea blitz-uri, fotografii si camere de luat vederi, e cazul sa ne prezentam preparatele finale. Facem fiecare turul mesei din sala mare, acolo unde ne asteptau si consortii nostri, jumatatile noastre iubite :).
Cu mari emotii am pasit toti fiecare cu preparatul in brate dupa cum urmeaza:

Cenci cu crema de mascarpone de la Anca 

Sos de mango si rodii cu somon la cuptor by ME 🙂

Spuma de ou, creveti si avocado preparata de Anto 

Salata mexicana cu paine de porumb a la Brandusa 

Gateau au chocolat prajiturica lui Mihai

Insa cele mai mari emotii le-am avut atunci cand ni s-a inmanat  de catre A.S.R Principesa Margareta Cartea Regala de Bucate si o diploma de participare  din partea Electrolux

 

 

ne-am pozat toti cu mandrie si emotii in suflet 🙂

 

 

 in ziua aceea mai stiu ca a fost mare valva prin ziare si televiziuni, pe la Acasa TV, Realitatea Tvpe blogul Altetei Sale Regale Principele Radu, si a curs ceva cerneala virtuala pe Mediafax si Foodstory.
pe langa toate aceste imagini, amintiri placute si emotii in suflet, am luat acasa cu mine cea mai pretioasa carte, semnata…

 

 

     Asta ca sa nu uit niciodata si sa am ce povesti nepotilor si stranepotilor mei ca eu, am fost la o Cina Regala.
Previous articleClătite chinezești pentru micul dejun 煎饼
Next articleTort cu ciocolată albă și zmeură
Andreea
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

16 COMMENTS

  1. Felicitari Andreea pentru particiare si pentru marea onoare pe care ai avut-o de a o cunoaste pe M.S. Principesa Margareta si de a participa la un eveniment de o asemenea clasa.

  2. Waw,ce fericire pe capul vostru sa stati atat de aproape de Principesa Margareta!!
    Felicitari fetelor,felicitari Andreea!vei povesti copiilor emotiile prin care ai trecut!!

  3. Veronica, Hana, Lia, Anonim, Strumfa, Sorina, Nico, Lulu, Emily, Daiana, va multumesc mult pentru cuvintele frumoase si pentru sustinere! Va pup!

  4. Bine te-am gasit Andreea!
    Tocmai ce am citit povestea ta de succes si vreau sa te felicit si eu pentru sansa ce ai avut-o.
    Pe langa talent, cred ca trebuie sa ai o mare forta emotionala sa poti participa la un asa eveniment. Mult succes in continuare, iti doresc!

  5. Bine ai venit pe blogul meu, Mariana! Iti multumesc tare mult pentru cuvintele frumoase! Am povestit cina mea de la Palat cu mari emotii. Si acum imi aduc aminte cum a fost atunci…Acum 2 saptamani am poposit din nou la Palat si am revazut-o pe ASR Principesa Margareta si m-au napadit din nou aceleasi emotii. Dar despre asta am sa povestesc mai pe larg intr-o postare viitoare. Pup cu drag!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

eighteen − six =