Salata cu falafel

0
6507
image_pdfimage_print
Cand am gustat pentru prima data falafel am crezut ca mananc niste chiftelute cu carne si cu condimente delicioase! Crocante la exterior, pufoase la interior si cu o aroma minunata! Ulterior am aflat ca de fapt sunt preparate din naut, coriandru si alte condimente pe care aveam sa le folosesc si eu mai tarziu.
Atunci cand  SunFood si-a completat gama cu conservele cu naut am fost tare fericita intrucat am zis ca de atunci o sa pot manca falafel oridecate ori doresc. Si bineinteles ca apoi a urmat si hummus in fel si chip, apoi tocanite cu naut, apoi hummus cu legume la cuptor…si cate si mai cate! Pana acum, de cate ori preparam falafel, il serveam cu sos de iaurt si menta si cu lipii sau painici arabesti. Insa intr-o seara, venind acasa hamesita de foame, am gasit in frigider falafel preparat cu o seara inainte si imediat dupa aceea mi-au cazut ochii pe niste salata pe care o aveam tot in frigider. Asa ca nu am masi stat mult pe ganduri si am preparat aceasta salata cu falafel. Nu va mai spun ca m-am jucat si cu niste sosuri, am pictat cu ele intr-un platou dupa bunul plac si am avut si o cina pe cinste! Nu cred ca e nevoie sa va mai spun faptul ca o astfel de salata poate constitui o mega surpriza atunci cand aveti invitati la masa!
Ingrediente:
pentru falafel
3 catei usturoi
1/2 legatura coriandru proaspat
3 crengute menta proaspata
2 linguri faina
1 varf lingurita praf de copt
1 lingurita chimion
sare
piper
3 linguri seminte susan
4-5 linguri ulei pentru prajit
pentru salata:
2 maini salata valeriana
2 maini spanac baby
1/2 capatana radicchio
10 frunze menta proaspata
1 mana boabe de rodie
2 linguri ulei de masline
2 linguri pasta tahina (pasta de susan)
3 linguri melasa de rodii
sare
piper

 

Pentru inceput preparati falafel: intr-un blender puneti toate ingredientele si porniti blenderul oprindu-va din 5 in 5 secunde. Ideea este sa obtinem o compozitie granulata nu foarte fina ca aceea de hummus!
Luati putina compozitie in pumn si strangeti-o puternic. Daca observati ca aceasta compozitie este prea moale, nu se tine si nu puteti sa o modelati, atunci mai adaugati putina faina, insa nu mai mult de o lingura! Din compozitia obtinuta formati bilute de marimea unei mingi de ping pong.
Pe o farfurie presarati semintele de susan si tavaliti pe toate partile bilutele de falafel.

 

 

Intr-o tigaie incingeti uleiul si prajiti falafel pe toate partile pana ce sunt rumene si crocante. Scoateti-le pe un servet de bucatarie pentru a scurge tot uleiul.

 

Separat pe un platou puneti valeriana si frunzele de spanac

 

Pe desupra presarati fasii de radicchio si frunzele de menta proaspata

 

Intr-un bol amestecati uleiul de masline, sarea si piperul si amestecati bine, presarati deasupra salatei.

 

Continuati apoi cu melasa de rodii. Gustul dulce acrisor al melasei de rodii confera salatei un gust unic si delicios!
Dupa care cu pasta tahina (pasta de susan)
Asezati falafel pe toata suprafata salatei

 

Iar la sfarsit presarati bobitele de rodie

 

 

Ati obtinut cea mai delicioasa si mai colorata salata!

 

Dupa ce ati pictat acest tablou gastronomic, amestecati usor salata si bucurati-va de ea.

 

 

Obtineti un fel de mancare vegetarian satios si delicios!

 

 Enjoy!
Previous articleTort cu piersici si iaurt
Next articleMousse vegan de ciocolata
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!