Vita picanta cu taitei chinezesti

43
35081
image_pdfimage_print
 Despre aceasta chinezarie minunata nu va pot spune decat ca se prepara extrem de repede. Eu una nu ma dau in vant dupa carnea de vita, insa acest fel de mancare a reusit sa ma cucereasca pe deplin. Carnea de vita capata o aroma deosebita atunci cand ii dam o tenta de iute sau…de foarte iute! Aici tine de voi cat de mult iubiti iuteala 🙂
Avem nevoie de:

 

200 g muschi vita
1 ardei gras rosu
2 lingurite pasta de ardei iute cu boabe soia
3 lingurite ulei vegetal
2 catei usturoi
2 lingurite sos soia
2 lingurite amidon
1 lingurita vin de orez
1 lingurita zahar
1 praf sare (daca mancati mai sarat)

Pasta de ardei iute cu boabe de soia fermentate este asta, se gaseste la magazinele chinezesti si este depozitata in borcane. Sunt diferite brand-uri.In general, aceasta pasta contine pasta de ardei iute, bucati de ardei iute, boabe de soia fermentate, sos de soia, ulei vegetal, arome. Cautati un tip de pasta care sa aiba neaparat boabe de soia, mancarea va capata un gust specific. Daca totusi nu gasiti acest tip de pasta de ardei iute si boabe de soia, puteti pune pasta de ardei iute simpla sau 2 ardei iuti tocati marunt.

Taiem carnea de vita in fasiute subtiri

 

o punem intr-un bol incapator, iar peste ea punem 1 lingurita amidon, 1 praf de sare, 1 lingurita ulei , vinul de orez si sosul de soia

 

usturoiul il zdrobim cu lama cutitului dupa care il tocam marunt si il adaugam peste carne, amestecam totul bine si lasam la marinat 15 minute

 

incingem cele 2 lingurite de ulei ramase si adaugam ardeiul gras taiat fasii, calim cateva secunde

 

adaugam carnea marinata

 

calim pana ce carnea nu mai este roz, adaugam pasta de ardei iute cu boabe de soia
adaugam si zaharul

 

amestecam totul ca sa se imbine toate aromele; desfacem amidonul in 3 linguri de apa si il adaugam in wok

 

mai lasam aproximativ 1 minut pana se ingroasa sosul
servim imediat alaturi de taitei chinezesti

 

 

 

 de baut alegeti voi ce sa beti 🙂

 

pentru o astfel de picanterie va recomand ceai verde cu iasomie (traditional)

 

 

 

insa modern, berea merge la fel de bine! 🙂

 

insa nu v-as sfatui sa serviti vita asta picanta cu alcool mai tare 🙂

 

 

 Ah, si sa nu uit, asa ca sa arate mai exotic, presarati cateva seminte de susan negru…

 

 

cu sau fara seminte de susan, este delicioasa!

 

 sper sa va placa!

 

Enjoy!
Previous articleMicul dejun chinezesc
Next articlePrajitura cu migdale si ciocolata cu rom
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

43 COMMENTS

  1. Am primit si eu un set de bete si servetele ,de la o verisoara din Korea,acum mai trebuie sa fac si eu o reteta care sa poata fi servita cu betele,aceasta retea arata delicios.

  2. Anto, ce am papat noi acolo cu carnitza de vita era alt tip de mancarica, pe aceea nu am mai intalnit-o pana acum si mi s-a parut un pic ciudatzica :D, dar a fost buna, mai ales ca ati fost si voi acolo si ne-am bucurat de toata papica aia iuteeee :). Pup.

  3. Pansy, sigur merge black bean sauce, dar sa pui si ceva iuteala in el. UNDE AI GASIT BLACK BEAN SAUCE??? CA VREAU SI EU! NEAPARAT! Stii de cand il caut??? De cand lumea si pamantul! 🙂

  4. Mihaela, gatitul mancarii chinezesti in bucataria de acasa este foarte amuzant. Eu zic ca o sa-ti placa. Incearca si spune-mi ce parere ai. Te mai astept pe la mine. Pup.

  5. Cu siguranta o sa incerc aceasta reteta.. Am cumparat azi pasta de ardei iute cu boabe de soia (din dragonul rosu).. dar am uitat de vinul de orez.. se poate si fara? stii cumva daca se gaseste si la supermarketurile normale?

  6. Alexa, ce bine ca ai gasit pasta de ardei cu boabe de soia! E speciala! Si tare buna! Aproape toate mancarurile chinezesti au in compozitie vin de orez. Vinul de orez fragezeste carnea, o face sa se patrunda foarte repede atunci cand este gatita si da mancarii o savoare aparte. Ar trebui sa folosesti neaparat vinul de orez. In supermarket-urile noastre ai putea gasi: la Mega Image, in sticlute mai mici, este un vin de orez japonez, care este ok. Cred ca si in Cora au acelasi tip de vin de orez, dar acolo l-am vazut mai rar. In Ki-Life gasesti sigur vin de orez si il gasesti pe cel autentic chinezesc. Spor la gatit!

    • Daca iti place cu mai mult sos, atunci poti creste cantitatea de apa si amidon. Si eventual sa suplimentezi si cu sos de soia si restul de sosuri. Eu am fost multimita de cantitatea de sos obtinuta. Dar cunosc multa lume care isi doreste mancarurile mai sosoase asa :). Mult succes!

  7. Astazi am facut aceasta reteta… Sincer, e superrrrr, a avut si sos destul. Multumim Andreea pentru aceasta reteta, e o reteta pe care sigur o vom face iar si iar :*.

    • Ma bucuur ca am mai gasit un fan al acestui fel de mancare :). Ideea e sa-ti iasa un sos mai picant, daca nu ai pasta de ardei, poti suplimenta cu vreo 2 ardei iuti uscati. Susanul de deasupra este optional :).

  8. foarte frumos prezentata reteta..am facut o si a iesit foarte buna..mi a placut mancarea si cand era putin acrisoara..inainte sa adaug zaharul..oricum nota 10 pentru blog 🙂 si pentru retete..

    • Marta, iti multumesc! In multe dintre retete se pune zahar (dar nu prea mult) pentru a balansa gustul in sosului, intre acrisor si dulce. Gustul acestui preparat depinde foarte mult de maestrul bucatar :). Pup!

  9. foarte frumos prezentata reteta..am facut o si a iesit foarte buna..mi a placut mancarea si cand era putin acrisoara..inainte sa adaug zaharul..oricum nota 10 pentru blog 🙂 si pentru retete..

    • Multumesc, Marta! Cred ca poti omite zaharul daca nu-ti place. Nu este o cantitate foarte mare de zahar, el este folosit ca sa balanseze gustul acrisor din mancare. Te mai astept pe la mine 🙂

  10. Nu am gustat de la tine, dar am primit de la prieteni si sotie, copil nota 10. Cred ca mi-a iesit. Am respectat tot ce ai spus. Totusi carnea ar trebui sa stea putin mai mult la macerat. Cred. In rest cred ca iesit buna. Mi-as fi dorit sa auzi ce spunea sotia mea. Multumesc pentru reteta este foarte explicita, cred ca o facea si badea Ghe din reclama cu Vodafone cum ai explicat-o. Inca o data multumesc mult.

  11. Nu am gustat de la tine, dar am primit de la prieteni si sotie, copil nota 10. Cred ca mi-a iesit. Am respectat tot ce ai spus. Totusi carnea ar trebui sa stea putin mai mult la macerat. Cred. In rest cred ca iesit buna. Mi-as fi dorit sa auzi ce spunea sotia mea. Multumesc pentru reteta este foarte explicita, cred ca o facea si badea Ghe din reclama cu Vodafone cum ai explicat-o. Inca o data multumesc mult.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.