Vita picanta cu taitei chinezesti

0
38778
image_pdfimage_print
 Despre aceasta chinezarie minunata nu va pot spune decat ca se prepara extrem de repede. Eu una nu ma dau in vant dupa carnea de vita, insa acest fel de mancare a reusit sa ma cucereasca pe deplin. Carnea de vita capata o aroma deosebita atunci cand ii dam o tenta de iute sau…de foarte iute! Aici tine de voi cat de mult iubiti iuteala 🙂
Avem nevoie de:

 

200 g muschi vita
1 ardei gras rosu
2 lingurite pasta de ardei iute cu boabe soia
3 lingurite ulei vegetal
2 catei usturoi
2 lingurite sos soia
2 lingurite amidon
1 lingurita vin de orez
1 lingurita zahar
1 praf sare (daca mancati mai sarat)

Pasta de ardei iute cu boabe de soia fermentate este asta, se gaseste la magazinele chinezesti si este depozitata in borcane. Sunt diferite brand-uri.In general, aceasta pasta contine pasta de ardei iute, bucati de ardei iute, boabe de soia fermentate, sos de soia, ulei vegetal, arome. Cautati un tip de pasta care sa aiba neaparat boabe de soia, mancarea va capata un gust specific. Daca totusi nu gasiti acest tip de pasta de ardei iute si boabe de soia, puteti pune pasta de ardei iute simpla sau 2 ardei iuti tocati marunt.

Taiem carnea de vita in fasiute subtiri

 

o punem intr-un bol incapator, iar peste ea punem 1 lingurita amidon, 1 praf de sare, 1 lingurita ulei , vinul de orez si sosul de soia

 

usturoiul il zdrobim cu lama cutitului dupa care il tocam marunt si il adaugam peste carne, amestecam totul bine si lasam la marinat 15 minute

 

incingem cele 2 lingurite de ulei ramase si adaugam ardeiul gras taiat fasii, calim cateva secunde

 

adaugam carnea marinata

 

calim pana ce carnea nu mai este roz, adaugam pasta de ardei iute cu boabe de soia
adaugam si zaharul

 

amestecam totul ca sa se imbine toate aromele; desfacem amidonul in 3 linguri de apa si il adaugam in wok

 

mai lasam aproximativ 1 minut pana se ingroasa sosul
servim imediat alaturi de taitei chinezesti

 

 

 

 de baut alegeti voi ce sa beti 🙂

 

pentru o astfel de picanterie va recomand ceai verde cu iasomie (traditional)

 

 

 

insa modern, berea merge la fel de bine! 🙂

 

insa nu v-as sfatui sa serviti vita asta picanta cu alcool mai tare 🙂

 

 

 Ah, si sa nu uit, asa ca sa arate mai exotic, presarati cateva seminte de susan negru…

 

 

cu sau fara seminte de susan, este delicioasa!

 

 sper sa va placa!

 

Enjoy!
Previous articleMicul dejun chinezesc
Next articlePrajitura cu migdale si ciocolata cu rom
Andreea
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!