Despre aceasta chinezarie minunata nu va pot spune decat ca se prepara extrem de repede. Eu una nu ma dau in vant dupa carnea de vita, insa acest fel de mancare a reusit sa ma cucereasca pe deplin. Carnea de vita capata o aroma deosebita atunci cand ii dam o tenta de iute sau…de foarte iute! Aici tine de voi cat de mult iubiti iuteala 🙂
Avem nevoie de:
200 g muschi vita
1 ardei gras rosu
2 lingurite pasta de ardei iute cu boabe soia
3 lingurite ulei vegetal
2 catei usturoi
2 lingurite sos soia
2 lingurite amidon
1 lingurita vin de orez
1 lingurita zahar
1 praf sare (daca mancati mai sarat)
Pasta de ardei iute cu boabe de soia fermentate este asta, se gaseste la magazinele chinezesti si este depozitata in borcane. Sunt diferite brand-uri.In general, aceasta pasta contine pasta de ardei iute, bucati de ardei iute, boabe de soia fermentate, sos de soia, ulei vegetal, arome. Cautati un tip de pasta care sa aiba neaparat boabe de soia, mancarea va capata un gust specific. Daca totusi nu gasiti acest tip de pasta de ardei iute si boabe de soia, puteti pune pasta de ardei iute simpla sau 2 ardei iuti tocati marunt.
Taiem carnea de vita in fasiute subtiri
o punem intr-un bol incapator, iar peste ea punem 1 lingurita amidon, 1 praf de sare, 1 lingurita ulei , vinul de orez si sosul de soia
usturoiul il zdrobim cu lama cutitului dupa care il tocam marunt si il adaugam peste carne, amestecam totul bine si lasam la marinat 15 minute
incingem cele 2 lingurite de ulei ramase si adaugam ardeiul gras taiat fasii, calim cateva secunde
adaugam carnea marinata
calim pana ce carnea nu mai este roz, adaugam pasta de ardei iute cu boabe de soia
adaugam si zaharul
amestecam totul ca sa se imbine toate aromele; desfacem amidonul in 3 linguri de apa si il adaugam in wok
mai lasam aproximativ 1 minut pana se ingroasa sosul
servim imediat alaturi de taitei chinezesti
de baut alegeti voi ce sa beti 🙂
pentru o astfel de picanterie va recomand ceai verde cu iasomie (traditional)
insa modern, berea merge la fel de bine! 🙂
insa nu v-as sfatui sa serviti vita asta picanta cu alcool mai tare 🙂
Ah, si sa nu uit, asa ca sa arate mai exotic, presarati cateva seminte de susan negru…
cu sau fara seminte de susan, este delicioasa!
sper sa va placa!
Enjoy!
… m-as autoinvita la cina!
foarte bine arata! Unde ,in afara de dragonul gasesti magazine chinezesti in bucuresti? Dragonul asta e f departe de mine. Multumesc!
Bere sau alcool nu vreau dar un bol de papaica dinasta ar merge:))
Minunat arata!!!Plina de arome si savoare!Pup!
Ce bine arata , imi imaginez cat de gustoasa trebuie sa fie ! Am salvat reteta , sa vad ce improvizez, ca la noi sigur nu gasesc amestecul ala cu soia
Andreea asta-i cealalta mancarica de-am papat-o acolo??? Arata delicios !! mai vreauuuu !!
Am primit si eu un set de bete si servetele ,de la o verisoara din Korea,acum mai trebuie sa fac si eu o reteta care sa poata fi servita cu betele,aceasta retea arata delicios.
eu sos cu boabe de soia nu am,dar am black bean sauce,crezi ca ar merge adaugat alaturi de iuteala de care ai spus.
am bagat la cap reteta. se va realiza in viitorul cat mai apropiat. mai trebuie sa gasesc pasta de soia.
imi place mancarea chinezeasca!!nu am preparat in casa inca asa ceva,dar rasfoind blogul tau parca parca m-as apuca!!O zi frumoasa!!
Andreea Elena, nu e cazul sa te autoinviti, pentru ca te invit eu!:) Esti oricand binevenita! :))Pup
Ana, gasesti produse chinezesti originale si in Ki-Life din Piata Amzei. Insa sunt ceva mai scumpe decat in Dragon.
Bianca nici eu nu beau bere si alcool, dar un bol din asta de carnitza cu taitei nu as refuza niciodata! 🙂
Licuta, mancarica asta e intr-adevar plina de savoare si de…iuteala! Dar buunaaa! 🙂
Vio, intr-adevar sosul asta de soia cu boabe fermentate se gaseste mai rar, dar pasta iute de ardei poate inlocui cu succes sosul.
Anto, ce am papat noi acolo cu carnitza de vita era alt tip de mancarica, pe aceea nu am mai intalnit-o pana acum si mi s-a parut un pic ciudatzica :D, dar a fost buna, mai ales ca ati fost si voi acolo si ne-am bucurat de toata papica aia iuteeee :). Pup.
Mirela, cea mai buna mancare asiatica este cea mancata cu betisoarele! Asa spunea un proverb:). Sigur o sa-ti placa mai mult daca folosesti betisoarele 🙂
Pansy, sigur merge black bean sauce, dar sa pui si ceva iuteala in el. UNDE AI GASIT BLACK BEAN SAUCE??? CA VREAU SI EU! NEAPARAT! Stii de cand il caut??? De cand lumea si pamantul! 🙂
Brandusa, sper sa-ti placa mancarica asta. Eu am gasit pasta de soia in Dragon, la etajul 2. Sigur o sa o gasesti acolo.
Mihaela, gatitul mancarii chinezesti in bucataria de acasa este foarte amuzant. Eu zic ca o sa-ti placa. Incearca si spune-mi ce parere ai. Te mai astept pe la mine. Pup.
m-a cucerit reteta.sigur e in meniul acestei saptamani.pup
Arata tare apetisant! As veni la o portie:) Pup
Cu siguranta o sa incerc aceasta reteta.. Am cumparat azi pasta de ardei iute cu boabe de soia (din dragonul rosu).. dar am uitat de vinul de orez.. se poate si fara? stii cumva daca se gaseste si la supermarketurile normale?
Sarah, sper ca ti-a placut! Eu desi nu sunt fan carne de vita, mi-a placut mult acest fel de mancare.
Corina, te invit cu mare drag! 🙂 Pup.
Alexa, ce bine ca ai gasit pasta de ardei cu boabe de soia! E speciala! Si tare buna! Aproape toate mancarurile chinezesti au in compozitie vin de orez. Vinul de orez fragezeste carnea, o face sa se patrunda foarte repede atunci cand este gatita si da mancarii o savoare aparte. Ar trebui sa folosesti neaparat vinul de orez. In supermarket-urile noastre ai putea gasi: la Mega Image, in sticlute mai mici, este un vin de orez japonez, care este ok. Cred ca si in Cora au acelasi tip de vin de orez, dar acolo l-am vazut mai rar. In Ki-Life gasesti sigur vin de orez si il gasesti pe cel autentic chinezesc. Spor la gatit!
Bun….un sfat ar fi sa maresti cantitatea de apa din reteta, mie mi-a iesit cam fara sos:).
Daca iti place cu mai mult sos, atunci poti creste cantitatea de apa si amidon. Si eventual sa suplimentezi si cu sos de soia si restul de sosuri. Eu am fost multimita de cantitatea de sos obtinuta. Dar cunosc multa lume care isi doreste mancarurile mai sosoase asa :). Mult succes!
bun, dar ar trebui marita cantitatea de apa di reteta sau ceva penru ca nu prea are sos
Astazi am facut aceasta reteta… Sincer, e superrrrr, a avut si sos destul. Multumim Andreea pentru aceasta reteta, e o reteta pe care sigur o vom face iar si iar :*.
Ma bucur mult ca v-a placut aceasta reteta! Vita preparata in acest fel are un gust tare bun! Spor in bucatarie! 🙂
Am facut si eu reteta asta…a iesit bestiala, chiar daca nu am avut pasta de ardei cu susan.
Ma bucuur ca am mai gasit un fan al acestui fel de mancare :). Ideea e sa-ti iasa un sos mai picant, daca nu ai pasta de ardei, poti suplimenta cu vreo 2 ardei iuti uscati. Susanul de deasupra este optional :).
foarte frumos prezentata reteta..am facut o si a iesit foarte buna..mi a placut mancarea si cand era putin acrisoara..inainte sa adaug zaharul..oricum nota 10 pentru blog 🙂 si pentru retete..
Marta, iti multumesc! In multe dintre retete se pune zahar (dar nu prea mult) pentru a balansa gustul in sosului, intre acrisor si dulce. Gustul acestui preparat depinde foarte mult de maestrul bucatar :). Pup!
foarte frumos prezentata reteta..am facut o si a iesit foarte buna..mi a placut mancarea si cand era putin acrisoara..inainte sa adaug zaharul..oricum nota 10 pentru blog 🙂 si pentru retete..
Multumesc, Marta! Cred ca poti omite zaharul daca nu-ti place. Nu este o cantitate foarte mare de zahar, el este folosit ca sa balanseze gustul acrisor din mancare. Te mai astept pe la mine 🙂
am facut si eu aceasta reteta…foarte buna..mi a placut si cand era putin acrisoara inainte sa adaug zaharul..nota 10 pentru blog 🙂 ..si pentru retete
Nu am gustat de la tine, dar am primit de la prieteni si sotie, copil nota 10. Cred ca mi-a iesit. Am respectat tot ce ai spus. Totusi carnea ar trebui sa stea putin mai mult la macerat. Cred. In rest cred ca iesit buna. Mi-as fi dorit sa auzi ce spunea sotia mea. Multumesc pentru reteta este foarte explicita, cred ca o facea si badea Ghe din reclama cu Vodafone cum ai explicat-o. Inca o data multumesc mult.
Cristi, ma bucur din suflet ca v-a placut! Poti lasa carnea mai mult la marinat daca doresti. Insa nu cred ca e nevoie de mai mult de 30 de minute. Carnea de vita este destul de frageda si nu trebuie preparata foarte mult. M-am distrat copios cand ai zis povestit despre sotia ta :))))). Mi-am si inchipuit ce era pe acolo pe la voi pe acasa :))). Mult succes in bucatarie! :). Daca sunteti fani carne de vita, te sfatuiesc sa incerci si reteta asta, este chiar buna! http://andreeachinesefood.blogspot.ro/2014/01/vita-cu-ceapa-si-ardei-verde.html
Este foarte buna, multumesc. Poate ar trebui carnea sa stea mai mult la fezandat, poate, nu stiu. Sotia mi-a dat zece pentru ea. Amidonul isi face treaba bine. Multumesc inca o data
Merge si cu un vin rosu de tara.
Nu am gustat de la tine, dar am primit de la prieteni si sotie, copil nota 10. Cred ca mi-a iesit. Am respectat tot ce ai spus. Totusi carnea ar trebui sa stea putin mai mult la macerat. Cred. In rest cred ca iesit buna. Mi-as fi dorit sa auzi ce spunea sotia mea. Multumesc pentru reteta este foarte explicita, cred ca o facea si badea Ghe din reclama cu Vodafone cum ai explicat-o. Inca o data multumesc mult.