Tort cu înghețată de ciocolată și fructe de pădure

0
6994
image_pdfimage_print

 

De 8 ani de zile traiesc incontinuu cea mai frumoasa poveste de dragoste, cu liniste si multumire in suflet! Iar cei 5 ani de casatorie proaspat impliniti, vin sa incununeze acest dar de la Dumnezeu. Dupa cum am mai spus si acum 2 ani cand postam Tortul Tiramisu, intamplarea a facut sa ne casatorim de ziua lui. Avand atat de multe de sarbatorit, trebuia facut si un tort pe masura :). Este cel mai “sexy”, plin de iubire si cel mai pasional tort! Cum sotul este fan ciocolata, iar eu fan fructe de padure, si amandoi fani inghetata,  le-am combinat pe toate, astfel incat sa iasa o combinatie delicioasa de genul acesta:
 un blat de tort tip mud cake, cu o inghetata de ciocolata facuta in casa. Va spun sincer, este cea mai buna inghetata de ciocolata pe care ati putea s-o faceti! Se ingheata perfect, se dezgheata la fel de frumos, in plus nu este nevoie sa o amestecati de mai multe ori cat timp sta la congelator. Este de o cremozitate incredibila! :).
pentru blat (diametru de 18 cm):
2 oua
75g unt
100 g ciocolata neagra
175g zahar
65 ml lapte batut
50 ml apa
50 ml ulei vegetal
180g faina
30 g cacao
1 lingurita extract vanilie
1/2 lingurita praf copt
1/3 lingurita bicarbonat de sodiu
1 praf sare
Incingeti cuptorul la 170 grade C. Pregatiti forma de tort pentru copt, ungeti-o cu unt, tapetati fundul formei cu hartie de copt si lasati-o deoparte.
Puneti ciocolata neagra impreuna cu untul si puneti castronul pe bain marin pana ce toata ciocolata s-a topit. Amestecati energic si lasati deoparte.
Intr-un castron amestecati faina, cacaoa, praful de copt, bicarbonatul si sarea, lasati deoparte. Intr-un alt castron amestecati ouale impreuna cu zaharul pana ce isi dubleaza volumul si compozitia devine alba. Turnati treptat laptele batut, apa, uleiul vegetal, si extractul de vanilie.
Peste compozitia formata turnati ciocolata topita
dupa care incorporati mixul de faina si cacao, amestecand usor cu telul.
turnati compozitia in forma de copt pregatita, si dati la cuptorul incins pentru 45 de minute.
 Faceti testul cu scobitoarea. Daca pe scobitoare raman faramite de blat si ciocolata, atunci blatul este gata. Daca pe scobitoare observati urme de ciocolata vascoasa, atunci mai lasati la cuptor.
Scoateti blatul din cuptor si lasati-l sa se raceasca COMPLET in forma de copt! Daca scoateti blatul din forma cat inca este cald, riscati sa se rupa! Blatul meu a facut o usoara calota. Daca patiti si voi la fel, taiati calota astfel incat sa obtineti un blat de 3 cm intalime.
intre timp pregatiti inghetata:
150 ml apa
50 g cacao
100 g zahar
150 ciocolata neagra
200 ml smantana pentru frisca
1 lingurita extract vanilie
intr-un castron pe care l-ati pus pe bain marin turnati apa si zaharul si lasati zaharul sa se topeasca complet. Puneti cacaoa intr-o sita si cerneti-o deasupra amestecului de zahar si apa, amestecand incontinuu sa nu se faca cocoloase. Lasati compozitia pe bain marin pentru 5 minute sa fiarba usor. Luati vasul de pe bain marin si puneti ciocolata rupta bucati, amestecati energic pentru a obtine o compozitie lichida. Lasati sa se raceasca complet, dupa care mai dati compozitia la frigider pentru 30 de minute.
Bateti smantana pentru frisca pana obtineti o compozitie pufoasa, dupa care o amestecati cu crema de ciocolata din frigider.
Pe platoul de servit montati inelul formei in care ati copt blatul, asezati blatul in forma, iar peste blat turnati compozitia de ciocolata. Dati platoul cu tortul format la congelator pentru 4 ore, sau cel mai bine, il lasati peste noapte.
Scoateti tortul din congelator, lasati-l 10 minute la temperatura camerei, treceti usor cutitul printre tort si forma de tort dupa care scoateti inelul formei.
Dati tortul din nou la congelator pentru cel putin 30 de minute. Intr-o punguta, puneti 50 g ciocolata taiata bucati, puneti pe foc un ibric cu apa. Cand apa incepe sa fiarba, stingeti focul si cu grija “scufundati” pentru cateva secund punguta in apa astfel incat sa topiti toata ciocolata. Strangeti toata ciocolata intr-un colt al pungutei, taiati putin punguta la un colt.
Scoateti tortul de la congelator si imediat trasati linii peste tort.

 

Pentru ca tortul este inghetat, iar ciocolata calda, veti observa ca ciocolata se va intari instantaneu! Repede, repejor asezati fructele de padure  si frunzulitele de menta peste grilajul de ciocolata.

 

Dati din nou la congelator si pastrati asa pana la servire.
Inainte de a servi, lasati tortul la temperatura camerei pentru 10-15 minute.

 

Serviti! :)!

 

 

 

 

Vorba nasului nostru, “fructele sunt tare bune, mai ales cu promoroaca pe ele” :))

 

 

 iar noi….adica…linguritele incep sa se joace singure…;)

 

ciocolata se topeste usor…

 

 mai intai o lingurita…

 

 

 

 apoi amandoua linguritele…;)

 

acum dupa toate cele povestite mai sus, sper ca sunteti de acord cu mine ca este un tort amoros si plin de savoare 🙂
va las acum cu pozele…
mai departe intelegeti voi ideea ….;)
iubiti-va mult!
Previous articleTarte cu zmeură și cremă de vanilie
Next articleTort cu ciocolată, cafea și zmeură
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!