Semifreddo cu zmeura

0
1070
Semifreddo cu zmeura

Semifreddo cu zmeura este un desert racoritor pentru zilele toride de vara. Cu fistic, bezele si conuri de inghetata. Da, ati citit bine! In compozitie am pus si conuri de inghetata, ca sa dea impresia de desert complet.

Ideea acestui semifreddo mi-a venit atunci cand soacra mea mi-a trimis o galetusa intreaga cu zmeura proaspata de la ea din curte. Bineinteles ca o parte din zmeura a fost consumata atunci, pe loc, imediat ce am primit galetusa cu fructele cele minunate! Inghetata de casa mai facusem, si nici nu aveam prea mult timp la dispozitie sa prepar un desert. Asa ca am hotarat sa fie semifreddo.

Semifreddo cu zmeura

Ce este semifreddo? Pai, dupa cum spune si denumirea: -semi, si freddo-inghetat. Nu va asteptati ca la final desertul sa fie doar pe jumatate inghetat, adica un fel de inghetata dar dezghetata J. Ideea acestui semifreddo este aceea sa-ti dea ideea unei inghetate de casa, dar care nu are atata cremozitate si nu are atata aer in compozitie.

Semifreddo cu zmeura

Pentru ca acest desert sa se dezghete frumos si sa nu formeze prea multe ace in timpul congelarii, dar si pentru un gust deosebit, am ales sa adaug putin limoncello in compozitie. Daca doriti sa serviti acest desert si copiilor sau nu consumati alcool, eliminati limoncello si adaugati putina coaja de lamaie.

Pentru o nota crocanta, dar si pentru o culoare interesanta, am ales fistic tocat. Tot pentru o textura interesanta am adaugat si niste conuri de inghetata zdrobite. Daca nu aveti conuri de inghetata, puteti adauga cativa biscuiti pe care sa ii maruntiti. Intr-un final, am adaugat si niste bezele zdrobite. Din nou, bezelele sunt optionale, insa dau un gust bun preparatului.

Semifreddo cu zmeura

Din categoria inghetata, pe blog mai puteti gasi inghetata de trandafiri, inghetata de capsune, tort de inghetata cu menta si ciocolata, sau parfait de mure.

Revenind la semifreddo de astazi il puteti congela in ce forma doriti voi, eu am ales o forma de chec pentru ca mi s-a parut mai usor de taiat in felii.

Nu uitati ca ma puteti gasi pe Instagram pentru alte retete si Story-uri dragute :).

  • Pentru o tava de chec de  22×12 cm
  • 250 g ciocolata alba
  • 400 ml frisca lichida
  • 50 ml limoncello
  • 4 conuri de inghetata zdrobite ( sau 6 biscuiti simpli zdrobiti)
  • 70 g fistic tocat
  • 5 bezele zdrobite
  • 250 g zmeura proaspata
  • Pentru ornat:
  • 200 g zmeura proaspata
  • Menta proaspata
  • Fistic tocat

Puneti ciocolata alba intr-un vas. Dati vasul la cuptorul cu microunde si topiti ciocolata. Aveti grija ca dupa fiecare 10 secunde sa amestecati ciocolata cu o spatula ca sa nu se arda. Lasati ciocolata topita deoparte ca sa se racoreasca.

Intre timp, bateti frisca lichida pana obtineti o compozitie aerata. Incorporati frisca batuta in ciocolata topita dupa care adaugati si limoncello.

Intr-un vas amestecati conurile de inghetata zdrobite, fisticul tocat si bezelele zdrobite si incorporati-le in amestecul de ciocolata.

Luati o tava de chec, stropiti-o putin cu apa (ca sa adere folia), apoi tapetati-o cu folie alimentara, avnad grija sa lasati folia mai lunga, astfel incat sa atarne pe marginile tavii.

Turnati jumatate din compozitia de ciocolata in tava, nivelati usor, adaugati o parte din zmeura, dupa care turnati restul de compozitie de ciocolata. La final presarati din nou zmeura proaspata. Pliati foliile alimentare de pe marginea tavii spre interior, inveliti bine si dati la congelator pentru cel putin 6 ore sau peste noapte.

Semifreddo cu zmeura

In momentul servirii scoateti tava din congelator, desfaceti folia, pregatiti un platou lung pentru servit. Rasturnati semifreddo peste platou cu baza in jos.  Indepartati folia alimentara si ornati cu zmeura proaspata, fistic tocat si frunze proaspete de menta.

Taiati felii generoase si bucurati-va de acest desert minunat.

Previous articleLemon bars
Next articleVita cu fasole verde
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

three × two =