Cupcakes cu fructe tropicale si cocos

2
698

 

Nu trebuie neaparat sa gasesti o ocazie ca sa-i declari iubirea, nu iti trebuie o data anume in care sa iti manifesti afectiunea. Iubeste in fiecare zi, spune-i in fiecare zi cat iti este de drag, canta-ti iubirea, imprastie iubirea in fiecare clipa. Eu asa consider. Ca atunci cand iubesti nu-ti trebuie neaparat un motiv ca sa o arati, ci doar…sa iubesti cu tot sufletul si cu toata inima. Dar…pentru ca exista mereu un dar…:), daca mie mi-ar pregati cineva niste cupcakes ca astea cu cocos si fructe tropicale, pe cuvant, daca nu i-as declara iubirea! :)).

Ingrediente

  • 2 conserve fructe tropicale Sun Food
  • 3 oua
  • 200 g zahar
  • 50 g unt topit
  • 170 ml lapte cocos
  • 2 lingurite coaja rasa de lamaie netratata
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 250 g faina
  • 70 g nuca de cocos
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 praf sare
  • 300 ml frisca bine batuta

Pentru inceput incingeti cuptorul la 180 grade Celsius.

Intr-un bol incapator bateti cele 3 oua impreuna cu zaharul pana ce isi dubleaza volumul si capata o culoare deschisa.

Adaugati untul topit si laptele de cocos, coaja de lamaie si amestecati din nou incet cu o spatula.

Adaugati faina cernuta impreuna cu sarea si praful de copt, amestecati din nou usor cu spatula.

La sfarsit incorporati nuca de cocos

Desfaceti conservele de fructe tropicale si puneti continutul lor intr-o sita, scurgeti bine de tot lichidul si pastrati deoparte fructele. De lichid nu aveti nevoie.

Incorporati in aluat jumatate din cantitatea de fructe, restul le pastrati pentru pus pe deasupra

Asezati hartiute speciale pentru briose in tava de copt pentru briose

 

Umpleti formele trei sferturi cu aluat

Dati forma de briose la cuptorul incins pentru 20-25 de minute pana ce briosele sunt rumene si coapte. Faceti testul cu scobitoarea

Scoateti-le din forma si lasati-le sa se raceasca complet

Puneti frisca batuta intr-un pos cu un dui zimtat si spritati rozete peste briose

Pe deasupra puneti fructele tropicale pastrate

Garnisiti cu menta proaspata

Atat de dragute si delicate incat iti vine sa le mananci, nu alta!

Nu uitati sa le impartiti cu cei dragi!

Sau cu persoana iubita!

Enjoy!

Previous articleMancare de cartofi cu rosii si afumatura
Next articlePrajitura cu mere si scortisoara
Andreea
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

eleven + nine =