Mancare de cartofi cu rosii si afumatura

0
691

 

Daca ar fi sa ma intrebati pe mine ce mancare imi aduce aminte de copilarie, v-as raspunde fara sa clipesc: mancarea de cartofi. In mod special imi aduce aminte de anii de gradinita. Adeseori la bucataria gradinitei se pregatea ciorba de perisoare si mancare de cartofi cu carne. Uneori mancarea aceasta se facea si cu afumatura, dar de multe ori era cu rosii si carne. In serile reci, la tara bunica facea si ea mancarea asta de cartofi, dar mai mereu cu afumatura. Scotea din garnita cate o bucata de carne pe care o punea in farfurie langa o portie de mancare. Asa ca astazi, in amintirea zilelor de copilarie, am pregatit o mancare de cartofi cu rosii si afumatura. Pentru ca este iarna si rosiile proaspete nu au gust asa bun, am folosit niste rosii delicioase din conserva de la SunFood.

Ingrediente:

  • 2 cartofi mari sau 4 mai mici
  • 1 conserva rosii cuburi SunFood
  • 1 coasta de porc afumata
  • 2 linguri ulei floarea soarelui
  • 1 ceapa alba
  • 2 catei usturoi
  • 1 lingura bulion
  • 1 lingura boia dulce
  • sare
  • piper
  • 1 foaie dafin
  • marar proaspat

Pentru inceput, taiati coasta de porc in bucati potrivite, puneti-o intr-o cratita cu apa rece si dati cratita pe foc. Aduceti la punctul de fierbere, puneti peste cratita un capac si lasati sa fiarba la foc mic pentru 30 minute.

Intre timp pregatiti mancarea de cartofi. Decojiti cartofii si taiati-i in bucati potrivite, tocati ceapa marunt. Intr-o cratita incingeti uleiul de floarea soarelui. Puneti ceapa tocata si caliti la foc mic pana ce ceapa se inmoaie usor.

 

 

 

Adaugati boiaua dulce si bulionul,

amestecati totul bine si prajiti totul timp de 1 minut.

Adaugati cartofii taiati bucati si mai caliti pret de 1 minut.

Desfaceti conserva de rosii, turnati continutul ei peste cartofi impreuna cu 300 ml apa, sarea, piperul si foaia de dafin. Asezati un capac deasupra si fierbeti la foc mic timp de 15-20 de minute pana ce cartofii sunt bine patrunsi insa nu foarte moi. Amestecati din cand in cand.

Intre timp, incingeti cuptorul la 190 grade Celsisus, scoateti coastele din apa in care au fiert, scurgeti-le bine. Puneti bucatile de coasta intr-o tigaie sau intr-o tava si dati la cuptorul incins pentru 15 minute pana ce coastele sunt rumene.

Cand cartofii au fiert, tocati cateii de usturoi marunt si adaugati-i in mancarea de cartofi amestecand usor. Inchideti focul, acoperiti cratita cu un capac si mai lasati acoperit pentru 10 minute. Intre timp tocati niste marar proaspat.

 

Serviti in castroane individuale sau in strachini, alaturi de coastele afumate si marar tocat.

Mancarea asta o sa va aduca aminte de copilarie!

Enjoy!

Previous articleCrema de mamaliga cu naut si chorizo
Next articleCupcakes cu fructe tropicale si cocos
Andreea
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

17 − thirteen =