Salata de fasole cu sos de avocado

0
5133
image_pdfimage_print
Pe cat de buna este, pe atat de simpla si delicioasa este aceasta salata! Poate fi servita oricand, este satioasa, plina de nutrienti si proteine si inlocuieste cu succes o masa consistenta cu carne.
Ca ingredient principal am la aceasta salata am folosit fasole alba in conserva SunFood, cu ingrediente 100% naturale si sanatoase.

 

 

Prin urmare nu contine conservanti, nu are alti aditivi sau ingrediente dubioase, ceea ce ma face sa aleg oricand o astfel de conserva.

 

Ingrediente:
1 avocado copt (ready to eat)
2 castraveti
6-7 rosii cherry
1 ceapa rosie medie
1 lamaie verde
1 lingurita mustar
1/2 legatura patrunjel
piper proaspat macinat
sare dupa gust
Tocati bucatele castravetii si ceapa rosie, rosiile le taiati jumatati si bucatele mai mici, dupa dorinta. Asezati-le pe toate intr-un bol incapator

 

Intr-o sita puneti fasolea, scurgeti-o de apa, treceti sita printr-un jet de apa rece, scurgeti din nou si puneti fasolea peste celelalte legume

 

 

Taiati pe din doua avocado, indepartati samburele si scoateti miezul, puneti-l intr-un vas de sticla

 

stoarceti lamaia verde peste avocado si pasati totul cu ajutorul unui blender vertical pana obtineti o pasta fina. Adaugati mustarul, sare si piper dupa gust si mai amestecati o data.

 

puneti pasta obtinuta peste legumele din bolm amestecati bine

 

puneti si patrunjelul tocat marunt

 

amestecati totul bine, gustati si potriviti de sare, piper sau lamaie verde, ajustati dupa gustul vostru

 

serviti imediat sau pastrati la rece pana in momentul servirii, de preferat este sa se consume in maxim 2-3 ore de la preparare pentru a fi siguri ca avocado nu isi pierde culoarea verde frumoasa. Mie mi-a mai ramas o portie de salata si pentru a doua zi si s-a pastrat in stare perfecta, deci nu am avut probleme.

 

serviti alaturi de felii de lamaie verde, tortilla chips, sau felii de paine prajita

 

Eu pe deasupra am pus si niste lastari de varza rosie 🙂
Enjoy!