Painici umplute cu naut si cartof dulce

0
2850
image_pdfimage_print

 

 

Desi saptamana trecuta a fost o vreme mai rece, iata ca incepe sa se incalzeasca din nou, deci putem sa ne gandim iar la vreme frumoasa, picnicuri la iarba verde si mancare buna, bineinteles! :). Si ce am putea servi la iarba verde decat niste sandvisuri delicioase? M-am gandit la niste painici umplute cu muuulte legume. In aceasta situatie cele mai potrivite mi s-au parut pita, painicile acelea pufoase, goale pe dinauntru pe care atunci cand le tai in doua le poti umple cu diferite combinatii delicioase intocmai ca pe niste buzunarele. De data aceasta eu le-am umplut cu cartof dulce si naut minunat de la Sun Food. 
Ingrediente:
1 cartof dulce
1 ardei gras rosu
3 catei usturoi
1 esalota rosie
1 lingurita sumac
1 lingurita boia dulce
1/2 lingurita coriandru boabe
1/2 lingurita ardei iute uscat
1/2 lingurita chimion
1 lingura ulei masline
sare
piper
4 bucati paine pita
4-5 foi salata
pentru sosul de iaurt:
200 g iaurt grecesc
1/2 legatura menta
1/2 legatura patrunjel
sare
piper
Pentru inceput incingeti uleiul de masline intr-o tigaie incapatoare, peste care adaugati usturoiul tocat marunt si ceapa rosie tocata marunt. Sotati pentru doua minute

 

Adaugati ardeiul gras tocat cubulete si cartoful dulce tocat cubulete

 

Sotati legumele pentru 15 minute pana ce sunt bine patrunse.

 

Desfaceti conserva de naut, scurgeti nautul bine de apa si puneti-l in tigaie peste legume.

 

Condimentati cu boiaua dulce si sumacul. Rasniti boabele de coriandru impreuna cu ardeiul iute uscat si adaugati-le peste legume impreuna cu sare si piper dupa gust.

 

Lasati pe foc pana ce tot lichidul scade si toate s-au amestecat foarte bine.

 

Preparati sosul de iaurt: tocati marunt menta si patrunjelul. Intr-un bol adaugati iaurtul grecesc, puneti menta si patrunjelul, sare si piper, amestecati bine.
Preparati painicile: taiati fiecare pita pe jumatate

 

desfaceti cate o jumatate de pita

 

 

puneti inauntrul ei o lingurita de sos de iaurt, intindeti bine sosul

 

puneti cate o foaie de salata, apoi umplutura de naut si cartof dulce

 

pe deasupra inca o lingurita de sos de iaurt
 garnisiti cu frunzulite de patrunjel

 

Este o idee excelenta de picnic! Umplutura si sosul de iaurt le puteti prepara din timp, le depozitati in caserole, apoi separat frunze de salata si menta, iar asamblarea painicilor o puteti face foarte usor la picnic! 🙂
Enjoy!
Previous articleSandvis cu piersici la gratar si branza brie
Next articleTort cu panna cotta si capsune
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here