In ultima perioada am simtit nevoia sa mananc mancaruri calde si mai consistente, frigul de afara si-a spus cuvantul, asta este clar. Cu toate acestea, in unele seri mi-am preparat si salate consistente, dar delicioase, fara a contine prea multe ingrediente. Un astfel de exemplu a fost salata cu fasole de la Sun Food si minunata kale. Mi-a placut atat de mult, incat am repetat-o zilele trecute si am pozat-o ca sa va arat si voua cat de buna este! 🙂
Ingrediente:
2 maini frunze tinere kale
6-7 rosii cherry
4 oua prepelita fierte
2 ardei grasi mici
1 ceapa rosie
pentru dressing:
1 lingurita mustar Dijon simplu
1 lingurita mustar Dijon cu boabe
1 lingurita crema de otet balsamic
1 lingurita miere
1 praf sare
piper
2 lingurite ulei de masline
Pentru inceput scurgeti bine fasolea de apa in care a stat
Spalati bine varza kale, tocati-o marunt si puneti-o intr-un bol incapator
Va sfatuiesc sa gasiti varza kale tanara cu frunze mici astfel incat sa fie mai frageda
tocati ardeii si rosiile cherry
turnati deasupra fasolea scursa
apoi ceapa rosie tocata fideluta
Preparati dressing-ul: intr-un bol puneti cele doua tipuri de mustar, crema de otet balsamic, mierea, sarea si piperul. Amestecati totul bine cu ajutorul unui tel.
Turnati in fir subtire uleiul pana obtineti o compozitie groasa de consistenta unui iaurt.
Turnati dressing-ul peste salata si amestecati bine.
Transferati salata in bolul de servit, pe deasupra puneti ouale de prepelita taiate in jumatati
Sunteti gata de servit!!
Se prepara atat de simplu, dar este atat de delicioasa!
Garnisiti cu 2-3 fire de patrunjel. Pofta buna!
Enjoy!