Cheesecake cu capsune si rubarba

0
887
Cheesecake cu capsune si rubarba

Cheesecake cu capsune si rubarba este un desert minunat de vara pe care il puteti face in nenumarate ocazii. Inca mai gasiti rubarba pe piata, iar capsunele inca sunt foarte dulci si parfumate. Eu zic sa incercati si aceasta combinatie caci o sa va placa mult!

Este un cheesecake fara coacere, cu blat crocant de biscuiti, o crema usoara de branza aromatizata cu sirop de soc (gasiti reteta siropului de soc pe blog AICI) si un jeleu pe deasupra de capsune si rubarba. Daca nu aveti sirop de soc in casa sau nu doriti sa aromatizati crema cu aceasta aroma, nu puneti. Eu am ales sa pun pentru ca imi place mult socul!

Cheesecake cu capsune si rubarba

La acest cheesecake am optat sa pun jumatati de capsune pe margini pentru un aspect mai frumos. Daca nu aveti timp, sau nu doriti sa fie asa festiv, puteti sa puneti pur si simplu capsune in crema, intregi, sau tocate.

Pe blog mai gasiti cateva deserturi cu capsune pe care vi le recomand cu mult drag! Puteti incerca rulada cu capsune, tarta cu capsune si crema de vanilie sau delicioasa Pavlova cu capsune.

Cheesecake cu capsune si rubarba
  • Ingrediente pentru un cheesecake cu diametrul de 20 cm:
  • pentru blat:
  • 250 g biscuiti digestivi
  • 150 g unt topit
  • pentru crema:
  • 300 g crema de branza
  • 100 g mascarpone
  • 100 g zahar pudra
  • 50 ml sirop de soc (optional)
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 250 g frisca lichida 35% grasime
  • 10 g gelatina granule
  • 400 g capsune
  • pentru topping:
  • 300 g capsune
  • 3 tije rubarba
  • 70 g zahar
  • sucul de la 1 lamaie
  • 7 g gelatina granule

Puneti biscuitii intr-o punga si pisati-i cu ajutorul unui facalet pana obtineti o compozitie nisipoasa. Turnati in punga untul topit si amestecati totul bine. Varsati continutul pungii intr-o tava cu inel detasabil cu diametrul de 20 cm. Presati compozitia cu podul palmei pana obtineti un blat compact. Dati tava cu blatul de biscuiti la frigider pentru 20 de minute.

Cheesecake cu capsune si rubarba

Intre timp, pregatiti compozitia de cheesecake: intr-un castron incapator amestecati crema de branza, mascarpone, zaharul, zaharul vanilat si siropul de soc. Hidratati gelatina in 2 linguri de apa pentru 10 minute. Topiti gelatina la foc mic, apoi incorporati in compozitia de branza.  Separat bateti frisca pana obtineti o spuma tare. Incorporati si frisca in compozitia de branza.

Scoateti de la frigider forma de tort, asezati in ea o folie de acetat. Taiati pe din doua cam 7-8 capsune potrivite pe care le puneti pe margini cu taietura catre marginile formei de tort. In mijloc puneti una langa alta capsune intregi pe un singur strat.

Pe deasupra capsunelor turnati compozitia de cheesecake avand grija sa intre printre capsune. Pentru a va asigura de acest lucru, trantiti usor de doua ori tava de blatul de lucru. Astfel crema de cheesecake va patrunde bine printre capsune. Nivelati cheesecake cu ajutorul unui cutit. Dati cheesecake la frigider pentru 2 ore pana ce suprafata este ferma si puteti turna peste ea jeleul de capsune si rubarba.

Intre timp pregatiti jeleul de capsune si rubarba: Hidratati gelatina in 2 linguri de apa. Curatati si taiati in bucati rubarba. Curatati capsunele si tocati-le marunt. Puneti rubarba si capsunele intr-o craticioara impreuna cu zaharul si sucul de lamaie.

Fierbeti la foc mic pana ce rubarba si capsunele sunt moi. Cu ajutorul unui blender pasati amestecul pana obtineti un piure fin. Daca doriti un piure si mai fin, in acest moment il puteti strecura printr-o strecuratoare. Cat inca este cald piureul, adaugati gelatina hidratata in piure si amestecati pana ce gelatina este complet topita. Lasati deoparte pana ajunge la temperatura camerei.

Scoateti cheesecake de la frigider. Turnati jeleul pe deasupra cheesecake-ului, nivelati usor cu ajutorul unui cutit. Dati din nou la frigider pentru inca 2-3 ore sau cel mai bine, peste noapte.

In momentul servirii, indepartati inelul formei de tort, indepartati folia de acetat. Transferati cu grija cheesecake pe un platou. Pentru a-l putea desprinde de la baza formei de tort, va sugerez sa treceti cu grija o spatula cu lama mai lata pe sub stratul de biscuiti, dupa care il puteti transfera pe platoul de servit.

Pe deasupra garnisiti cu capsune proaspete si flori de soc, daca ati optat si pentru siropul de soc in compozitia de cheesecake.

Este un cheesecake spectaculos, iar invitatii vostri va vor aplauda calduros pentru acest desert superb!

Previous articleBriose cu cirese si migdale
Next articleInghetata de capsune
Andreea
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

one × 4 =