Briose cu cirese si migdale

0
5773
Briose cu cirese si migdale
image_pdfimage_print

Briose cu cirese si migdale sunt cele mai simple si mai dragute prajiturele. Blat pufos cu gust de unt, cirese parfumate si un gust discret de migdale. Sunt minunate!

Atunci cand aveti prin frigider cateva cirese pe care nu le mai mancati, aduceti-va aminte de aceste briose cu cirese si migdale si pregatiti-le rapid. Sunt excelente alaturi de o cafea, sau ca gustare intre mese. Acum ca vremea de afara este atat de frumoasa, puteti sa le luati cu voi la picnic sau in calatorii.

Briose cu cirese si migdale

Tot aceste dragute de briose pot reprezenta un cadou dragut pe care sa il faceti unei prietene sau unui copil.

Eu zic ca sunt binevenite in orice ocazie si o sa va placa mult!

Daca va plac mult briosele, pe blog mai gasiti niste briose cu afine, sau briosele cu dovleac. Dar nu uitati ca gasiti si o varianta sarata de briose, adica briosele picante cu ciuperci.

Briose cu cirese si migdale
  • Ingrediente:
  • 100 g unt moale
  • 100 g zahar alb
  • 3oua
  • 50 ml ulei
  • 100 ml lapte batut
  • 220g faina
  • 50 g fulgi ovaz
  • 10 g praf de copt
  • 1 praf sare
  • 2 lingurite zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta migdale
  • 80 g migdale tocate
  • 250 g cirese fara samburi

Incingeti cuptorul la 180 grade Celsius. Intr-un bol amestecati faina cu fulgii de ovaz, sarea si praful de copt. Intr-un bol amestecati untul moale la temperatura camerei cu zaharul pana obtineti o crema pufoasa. Adaugati pe rand ouale amestecand bine dupa fiecare ou in parte.

Briose cu cirese si migdale

Turnati uleiul in fir subtire pana ce este tot incorporat, dupa care esenta de migdale si zaharul vanilat. Incorporati jumatate din amestecul de faina, turnati laptele batut si amestecati din nou. Incorporati si cealalta jumatate din amestecul de faina si amestecati bine.

La sfarsit adaugati ciresele fara samburi. Puneti hartiute speciale pentru briose in tava de copt pentru briose si impartiti toata compozitia in mod egal. Pe deasupra presarati putin zahar si migdalele tocate.

Dati tava la cuptorul incins pentru 25-30 de minute, pana cand acestea sunt usor aurii pe deasupra.  Lasati-le sa se raceasca complet.

Serviti-le alaturi de o cafea sau un pahar cu lapte.

Enjoy!

Previous articleInghetata cu soc si miere
Next articleCheesecake cu capsune si rubarba
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!