Omleta chinezeasca cu ceapa verde

25
6198
image_pdfimage_print

 

 

 

 

 

Este de fapt o omleta obisnuita cu ceapa verde. Insa va spun sincer ca si acum imi aduc aminte cand am mancat prima data in China acest preparat din oua. Mi s-a parut o omleta cu un gust aparte, cu iz chinezesc si aroma speciala. De ce? Poate pentru ca am gustat-o acolo si nu aici. Va asigur ca o sa va placa la fel de mult ca si Omleta chinezeasca cu rosii, pe care am postat-o demuuult 🙂
Ne trebuiesc urmatoarele:
2 oua
1 legatura ceapa verde
1 lingurite ulei vegetal
cateva picaturi ulei susan
1 praf sare
1 praf piper negru
(sos de soia, pasta de ardei iute-pentru servit)
tocam ceapa verde
intr-un castron batem cele 2 oua impreuna cu sarea, piperul si uleiul de susan

 

incingem uleiul vegetal intr-o tigaie
adaugam ceapa verde, nu o lasam sa se caleasca, se va arde!

 

imediat dupa aceea turnam ouale batute

 

lasam compozitia sa se inchege si sa se prajeasca usor

 

 

intoarcem omleta si pe cealalta parte
inchidem aragazul si lasam omleta cateva secunde, o rulam apoi ca pe o clatita
taiem clatita astfel formata in rondele
servim
alaturi de sos de soia
sau pasta de ardei iute
sau sos dulce acrisor

 

 

este adorabil de buna! 🙂
Va sfatuiesc sa preparat omleta in acest mod. Veti simti aroma Chinei!
Enjoy!
Previous articleCupcakes cu inimioare
Next articleCupcakes cu lamaie si mure
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

25 COMMENTS

  1. Ufff de cate ori am savurat asa bunatate.. da sa mor de am stiut ca mananc chinezarii 😉 Noroc cu tine iubi draga!

    Cand o sa scrie pe noi indian food?? ca ma tot gandesc la indecenta propunerii tale si salivez in somn !!;) pupici

    Anto (nu ma pot logo, girl.. nu stiu ce naiba are blogger) e rau cu mine 😉

  2. Mihaela, imi pare rau ca nu pot pune pe blog si aroma de mancare chinezeasca. Poate asa te conving sa vii mai des pe la mine:). Iti multumesc si pentru urari! E ok si premiul III 🙂

  3. ANDREEA ,SPUNE-MI TE ROG CUM DE FACE TAGLIATELI CU PIEPT DE PUI (ARE GUST DE GRIL)SAU CU TAITEI CHINEZESTI –AM INCERCAT –DAR AI MEI NU AU GUSTUL CELOR DI RESTAURANT –A LOR SUNT MAI GUSTOSI !–MULTUMESC

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here