Este de fapt o omleta obisnuita cu ceapa verde. Insa va spun sincer ca si acum imi aduc aminte cand am mancat prima data in China acest preparat din oua. Mi s-a parut o omleta cu un gust aparte, cu iz chinezesc si aroma speciala. De ce? Poate pentru ca am gustat-o acolo si nu aici. Va asigur ca o sa va placa la fel de mult ca si Omleta chinezeasca cu rosii, pe care am postat-o demuuult 🙂
Ne trebuiesc urmatoarele:
2 oua
1 legatura ceapa verde
1 lingurite ulei vegetal
cateva picaturi ulei susan
1 praf sare
1 praf piper negru
(sos de soia, pasta de ardei iute-pentru servit)
tocam ceapa verde
intr-un castron batem cele 2 oua impreuna cu sarea, piperul si uleiul de susan
incingem uleiul vegetal intr-o tigaie
adaugam ceapa verde, nu o lasam sa se caleasca, se va arde!
imediat dupa aceea turnam ouale batute
lasam compozitia sa se inchege si sa se prajeasca usor
intoarcem omleta si pe cealalta parte
inchidem aragazul si lasam omleta cateva secunde, o rulam apoi ca pe o clatita
taiem clatita astfel formata in rondele
servim
alaturi de sos de soia
sau pasta de ardei iute
sau sos dulce acrisor
este adorabil de buna! 🙂
Va sfatuiesc sa preparat omleta in acest mod. Veti simti aroma Chinei!
Enjoy!
maine dimineata e urgenta nevoie sa fac si eu…. salivez la pozele tale!! acum imi vine sa ma duc sa fac!!!
Wow… arata super apetisant!!..
Este foarte buna,si mie imi place cu ceapa.Pup!
Aceste omlete cu diverse legume sunt cu siguranta preferatele mele!
foarte faina omleta. imi place f mult uleiul de susan
Omleta preferata a sotului meu noi punem si ardei iute verde sau fulgi de chilly ,tare fain le mai aranjezi!!pup o zi frumoasa!!!
Ufff de cate ori am savurat asa bunatate.. da sa mor de am stiut ca mananc chinezarii 😉 Noroc cu tine iubi draga!
Cand o sa scrie pe noi indian food?? ca ma tot gandesc la indecenta propunerii tale si salivez in somn !!;) pupici
Anto (nu ma pot logo, girl.. nu stiu ce naiba are blogger) e rau cu mine 😉
o prezentare foarte frumoasa!!!felicitari!!
Bine arata "clatita" asta, intotdeauna cand vizitez blogul tau as manca mancare chinezeasca 🙂 Felicitari pentru premiul obtinut, meritai locul 1!
ce frumoasa prezentare !si sugestiva!
Simplu si delicios !! 😉
Mami de bebe, daca ai facut omleta, cum ti-a iesit? Sper ca ti-a placut! 🙂
Felis, iti multumesc!
DiaMar, sa stii ca eu nu mai mancasem omleta cu ceapa verde pana sa ajung in China. Dar acum imi place tare mult!
Fancy Cake, si mie au inceput sa-mi placa acum! Nu eram fanul omletelor, dar…uite ca au ajuns sa-mi placa!
Andreea-Elena, sa stii ca omleta asta e speciala atunci cand pui ulei de susan. Chiar ii da un gust aparte!
Aziz, mi-ai dat o idee buna cu fulgii de chilly. Data viitoare am sa pun si eu. Sigur va fi buna.
Offf…Antoo, ce iti e si cu omletele astea! 🙂 Neaparat sa pui ulei de susan. Sunt bestiale! Cat despre indian food, eu zic ca va fi cat de curand! Puuup!
Fantezie…iti multumesc! Chinezii mai au obiceiul sa taie omleta in diferite feluri. Nu o servesc chiar ca noi.
Mihaela, imi pare rau ca nu pot pune pe blog si aroma de mancare chinezeasca. Poate asa te conving sa vii mai des pe la mine:). Iti multumesc si pentru urari! E ok si premiul III 🙂
Pansy, pe cat de buna e omleta asta, pe atat de simpla e! 🙂
Magda, chiar ca e simpla. Dar am vrut neaparat sa postez si omleta asta pentru ca imi aduce aminte de primele mele zile in China cand am mancat asa ceva. Pup!
ANDREEA ,SPUNE-MI TE ROG CUM DE FACE TAGLIATELI CU PIEPT DE PUI (ARE GUST DE GRIL)SAU CU TAITEI CHINEZESTI –AM INCERCAT –DAR AI MEI NU AU GUSTUL CELOR DI RESTAURANT –A LOR SUNT MAI GUSTOSI !–MULTUMESC
A iesit foarte buna. Nici n-am apucat sa fac poza. Am mancat-o imediat. O bunatate. 🙂 Multumesc pentru reteta ♥
Hi, hi! Ce ma bucur! Acuma o sa aveti ce face dimineata! O sa incercati omlete si omlete! :))