Melting moments

21
1003

Sunt cele mai bune, cele mai fine si cele mai delicate fursecuri gustate de mine pana acum! Le-am facut din pura curiozitate si nu-mi pare rau. Au un gust spectaculos, iar textura lor este la fel de spectaculoasa: se topesc in gura! De unde si denumirea “melting moments”…Pe langa acest lucru, aceste fursecuri nu necesita decat 4 ingrediente de baza +vanilie. Si gata!

Ingrediente:
113 g unt
100 g faina
30 g amidon
30 g zahar pudra
esenta de vanilie
Foarte importante la aceste fursecuri sunt ingredientele, mai bine zis untul si esenta de vanilie. Untul trebuie sa fie proaspat si de cea mai buna calitate, cu continut mare de grasime, 80-82%, iar esenta de vanilie sa fie din cea mai buna, caci ea va da gustul fin si delicat al prajiturelelor.
Intr-un castron cernem faina si amidonul
intr-un alt castron mixam cu mixerul untul la temperatura camerei pana obtinem o crema spumoasa
adaugam zaharul pudra
mixam din nou, dupa care adaugam si esenta de vanilie
urmeaza faina amestecata cu amidonul
mixam bine, obtinem o compozitie nelegata si usor sfaramicioasa, pe care o dam la frigider pentru o ora
dupa o ora compozitia se va intari considerabil, probabil ca vi se va parea mult prea tare, dar asa trebuie sa fie.
luam cu lingurita bucati din compozitie si modelam intre palme bilute de marimea unei nuci mici (desi compozitia este tare, in contact cu caldura mainilor, bilutele se vor modela foarte bine)
din aceasta compozitie vom obtine fix o tava de fursecuri
dam la cuptorul incins la 170 C pentru 10-12 m inute pana incep marginile sa capete o culoare usor maronie
le scoatem din cuptor si le mai lasam in tava sa se raceasca pentru 5 minute, caci sunt foaaarte fragede. Dupa care le transferam pe un gratar de sarma si le pudram cu zahar
le lasam sa se raceasca complet
si…le putem savura…
alaturi de o ceasca de ceai
adevarat va spun si nu va mint ca…se topesc in gura!
Enjoy!
Previous articlePlacinta turceasca cu foi yufka
Next articleSupa chinezeasca iute acrisoara 酸辣汤
Andreea
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

21 COMMENTS

  1. Adorabile fursecurile! Voi face si eu sa-mi delectez doamnele la ceai (cele care nu tin post, evident!). Eu astept cu nerabdare si fursecurile acelea galbenoauriu pe care le-ai postat pe Facebook doar in imagini, pentru ca mi-au ramas ochii la ele. Dar nu numai la ele! O duminica placuta!

  2. Ooo, ce reteta, am facut-o si eu (una f asemanatoare, cu aceeasi denumire), ies intr-adevar niste fursecuri uimitor de fragede! Bine ca mi-ai amintit, poate fac de Paste, dupa reteta ta.

  3. Multumesc doamna Elena! Voi posta si fursecurile cu malai si susan, insa nu prea mi-au placut pozele pe care le-am facut in timpul prepararii si inca ma gandesc pe care sa le aleg si sa le postez.

  4. Cris, draga mea, sincera sa fiu nu am facut niciodata aceste fursecuri cu margarina, iar reteta specifica unt de foarte buna calitate. De curiozitate am sa incerc sa le fac si cu margarina sa vad cum ies.

  5. grozave fursecurile tale !le-am notat desi denumirea lor mi-a adus in minte centralele japoneze si probleme lor !un premiu te asteapta mai pe seara pe blogul meu.

  6. Lia, am eu un fix cu untura…adica nu o suport! 🙂 Stiu ca prajiturile ies super pufoase si fragede daca se foloseste untura, dar ideea in sine ma termina psihic! 🙂 asa ca fac prajituri care pomenesc numai de unt! 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 17 =