Electrolux ma invită la Cina Regala

30
1500
Particip cu mare drag si emotii la invtatia Electrolux sub umbrela Passion4Cooking si anume o Cina Regala la Palatul Elisabeta impreuna cu A.S.R Principesa Margareta si 5 food bloggeri. Pentru a putea participa la acest eveniment special si unic, a fost organizata o competitie in care noi, food bloggerii am avut ocazia de a  alege una dintre retetele A.S.R Principesa Margareta indicate pe site-ul Electrolux, retete care se regasesc si in Cartea Regală de Bucate, care a  iesit de sub tipar in anul 2010. Fiecare food blogger a putut sa-si aleaga numai o singura reteta din cele indicate, si sa o pregateasca intr-o maniera unica, personala si creativa.
Iata si varianta mea de:
pentru sos (salsa):
1 fruct mango, curatat si taiat in cubulete de 1 cm
1 fir ceapa verde tocat marunt (numai partea verde)
1 lingura coacaze rosii uscate
1 lingura coacaze rosii proaspete
1 lingura vin de rodii
2 linguri coriandru proaspat
 1 lamaie verde (lime)
1jumatate ceapa rosie
2 ardei iuti
1 catel usturoi
sare, piper
pentru somon:
4 fileuri somon ( a 200 g fiecare)
1 lamaie verde (lime)
2 lingurite ulei
2 lingurite boabe coriandru macinat
2 catei usturoi pisati
pentru ornat
1 lime
foi salata verde
Pentru inceput am taiat fructul mango in cubulete de 1 cm, am tocat fin ceapa verde si coriandrul. Dupa cum spunea si reteta, daca nu gasiti seminte de rodie, adaugati 2 lingurite de ceapa rosie. Ceapa rosie va da un gust special si o culoare tare placuta acestui sos de mango. Pentru a da acel gust minunat, inconfundabil de rodie, eu am adaugat vin de rodii.  Am tocat marunt ceapa rosie si ardeii iuti uscati.

 

 

 Intr-un castron am amestecat cubuletele de mango, ceapa verde, ceapa rosie, si bobitele de coacaze uscate.
 am stors sucul de lamaie verde, l-am turnat  separat intr-un bol, in care am amestecat vinul de rodii, coriandrul proaspat tocat, ardeii iuti pisati, usturoiul pisat, sarea si piperul

 

amestecul obtinut l-am turnat peste compozitia de mango

 

Am potrivit gustul din nou de sare si piper

 

 Sosul obtinut l-am pastrat peste noapte in acest bol de sticla. A doua zi, am scos din compozitie coacazele uscate si pentru un aspect mai frumos si un gust proaspat, le-am inlocuit cu bobite de coacaze proaspete. O savoare aparte!
Pentru somon, am incalzit cuptorul la 260 grade Celsius. Intre timp am scos sosul de mango din frigider si l-am lasat sa ajunga la temperatura camerei.
intr-un bol am amestecat boabele de coriandru macinat, uleiul, sucul de lamaie, cateii de usturoi pisati, sarea si piperul

 

cu acest amestec am uns cu ajutorul unei pensule fiecare din bucatile de file de somon

 

pe o tava am pus hartie de copt si am asezat fileurile cu pielea in jos, le-am dat la cuptor pentru 13 minute. Daca doriti ca somonul sa fie mai putin patruns, atunci lasati fileurile la cuptor pentru 11 minute.
Am asezat fileurile de somon pe un pat de salata in farfuria de servit, peste care am pus sosul de mango
 boabele de coriandru macinat au dat o savoare speciala somonului la cuptor

 

iar coacazele usor acrisoare si mango parfumat au dat prospetime preparatului in sine

 

 

 un gust minunat

 

 un rafinament aparte

 

o Cina Regala!
Previous articleBiscotti cu lamaie si fistic
Next articleAm gatit la Barbizon Steakhouse!
Andreea
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

30 COMMENTS

  1. Succes Andreea! Reteta asta am facut-o si eu de Buna Vestire si a fost nemaipomenita.

  2. Pansy, mi-as dori din toata inima sa ne cunoastem! Cand tu si fetele mai faceti o iesire in oras sa ma invitati si pe mine, am sa vin cu cea mai mare placere!

  3. Anto, saru'mana! Bafta si tie! Dar ce zic eu aici, bafta…tu sigur o sa participi la dineu, preparatul tau arata de milioane! Pupici! P.S. La teatru cand mai mergem? 🙂

  4. Felicitari,ma bucur ca te-am gasit din intamplare si ca te ocupi de retete chinezesti,o bucatarie pe gustul nostru.Te invitam pe la noi si daca iti place iti propunem un schimb de link.O noapte buna,Daiana ,mesterul torturilor,Simplu si bun

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × 2 =