Tarta cu naut si ciuperci

0
5332
Tarta cu naut si ciuperci
image_pdfimage_print

Tarta cu naut si ciuperci este o tarta satioasa insa tare buna si gustoasa, chiar potrivita pentru serile reci de toamna. O puteti pune si in pachetul vostru pentru la servici alaturi de o salata verde sau o puteti servi ca gustare. Mie una imi plac tartele tare mult, mai ales cele sarate pentru ca sunt atat de versatile! Le poti combina in fel si chip si poti alege nenumarate ingrediente pe care sa le potrivesti intr-o coaja de tarta. Combinatia de naut si ciuperci am descoperit-o acum ceva timp cand imi ramasesera prin frigider niste ciuperci si nu stiam ce sa fac cu ele. In acest caz, nautul a venit ca o completare frumoasa. Pe blog la mine gasiti o intreaga lista de tarte dulci sau sarate AICI. Voi puteti fierbe nautul acasa, dar daca va grabiti sau nu aveti timp la dispozitie, puteti folosi si nautul de la SunFood.

  • Ingrediente: (pentru aluat)
  • pentru aluat:
  • 200 g faina
  • 100 g unt
  • 50 ml apa rece
  • 1 praf sare
  • 1/2 lingurita oregano uscat
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • pentru umplutura:
  • 1 conserva naut SunFood
  • 300 g ciuperci brune
  • 4 felii branza cheddar
  • 2 lingurite ulei de masline
  • 50 g unt
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 1 catel mare usturoi
  • 100 g cascaval afumat
  • 1 crenguta cimbrisor proaspat
  • sare
  • piper
Tarta cu naut si ciuperci-ingrediente

Modul de preparare pas cu pas al aluatului il gasiti AICI. Dupa ce ati preparat aluatul, scoateti-l din frigider, intindeti-l in tava si taiati marginile. Strangeti restul de aluat intr-o biluta, intindeti-l din nou cu sucitorul si decupati din aluat cercuri cu diametrul de 4 cm. Cu ajutorul unei furculite intepati din loc in loc aluatul. Peste aluat intindeti cele 4 felii de branza cheddar. Dati tarta la frigider pana pregatiti umplutura.

Tarta cu naut si ciuperci-preparare

Pentru umplutura spalati si curatati ciupercile, tocati-le feliute. Desfaceti conserva de naut, treceti nautul printr-un jet de apa rece, puneti intr-o strecuratoare si lasati sa se scurga bine.

Intr-o tigaie incingeti uleiul si adaugati untul, lasati sa se topeasca.

Adaugati usturoiul tocat. Sotati pentru cateva secunde pana ce capata o culoare aurie.

Adaugati ciupercile tocate si amestecati,gatiti pana ce apa lasata de ciuperci se evaporeaza complet.

Tarta cu naut si ciuperci-preparare umpltura

Adaugati nautul scurs si amestecati din nou

Adaugati pasta de rosii, cimbrisorul, sarea si piperul. Amestecati totul bine si lasati deoparte sa se raceasca complet.

Tarta cu ciuperci si naut-umplutura

Incingeti cuptorul la 180 grade Celsius. Scoateti tarta de la frigider. In amestecul de naut si ciuperci adaugati cascavalul afumat ras.

Umpleti tarta cu amestecul de ciuperci, naut si cascaval.

Tarta cu naut si ciuperci-inainte de copt

Peste umplutura puneti cercurile de aluat din loc in loc.

Dati tarta la cuptorul incins pentru 30-35 de minute pana ce devine rumena si aurie.

Tarta cu ciuperci si naut

Pe deasupra puneti crengute de cimbrisor si cateva frunzulite de patrunjel proaspat. Eu am ales sa pun nasturium pentru ca imi place tare mult cum arata si pentru gustul sau formidabil usor piperat.

Tarta cu naut si ciuperci

Lasati tarta sa se racoreasca usor, dupa care taiati feliute.

Tarta cu naut si ciuperci

Dupa cum spuneam, o puteti servi calda sau rece a doua zi.

Tarta cu natu si ciuperci

O puteti servi alaturi de o salata verde si un pahar de vin alb.

Este delicioasa!

Enjoy!

Previous articleSalata cu naut si pui
Next articleSandvis cu pasta de naut, avocado si rosii
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!