Tarta cu naut si ciuperci este o tarta satioasa insa tare buna si gustoasa, chiar potrivita pentru serile reci de toamna. O puteti pune si in pachetul vostru pentru la servici alaturi de o salata verde sau o puteti servi ca gustare. Mie una imi plac tartele tare mult, mai ales cele sarate pentru ca sunt atat de versatile! Le poti combina in fel si chip si poti alege nenumarate ingrediente pe care sa le potrivesti intr-o coaja de tarta. Combinatia de naut si ciuperci am descoperit-o acum ceva timp cand imi ramasesera prin frigider niste ciuperci si nu stiam ce sa fac cu ele. In acest caz, nautul a venit ca o completare frumoasa. Pe blog la mine gasiti o intreaga lista de tarte dulci sau sarate AICI. Voi puteti fierbe nautul acasa, dar daca va grabiti sau nu aveti timp la dispozitie, puteti folosi si nautul de la SunFood.
- Ingrediente: (pentru aluat)
- pentru aluat:
- 200 g faina
- 100 g unt
- 50 ml apa rece
- 1 praf sare
- 1/2 lingurita oregano uscat
- 1/2 lingurita busuioc uscat
- pentru umplutura:
- 1 conserva naut SunFood
- 300 g ciuperci brune
- 4 felii branza cheddar
- 2 lingurite ulei de masline
- 50 g unt
- 1 lingura pasta de tomate
- 1 catel mare usturoi
- 100 g cascaval afumat
- 1 crenguta cimbrisor proaspat
- sare
- piper
Modul de preparare pas cu pas al aluatului il gasiti AICI. Dupa ce ati preparat aluatul, scoateti-l din frigider, intindeti-l in tava si taiati marginile. Strangeti restul de aluat intr-o biluta, intindeti-l din nou cu sucitorul si decupati din aluat cercuri cu diametrul de 4 cm. Cu ajutorul unei furculite intepati din loc in loc aluatul. Peste aluat intindeti cele 4 felii de branza cheddar. Dati tarta la frigider pana pregatiti umplutura.
Pentru umplutura spalati si curatati ciupercile, tocati-le feliute. Desfaceti conserva de naut, treceti nautul printr-un jet de apa rece, puneti intr-o strecuratoare si lasati sa se scurga bine.
Intr-o tigaie incingeti uleiul si adaugati untul, lasati sa se topeasca.
Adaugati usturoiul tocat. Sotati pentru cateva secunde pana ce capata o culoare aurie.
Adaugati ciupercile tocate si amestecati,gatiti pana ce apa lasata de ciuperci se evaporeaza complet.
Adaugati nautul scurs si amestecati din nou
Adaugati pasta de rosii, cimbrisorul, sarea si piperul. Amestecati totul bine si lasati deoparte sa se raceasca complet.
Incingeti cuptorul la 180 grade Celsius. Scoateti tarta de la frigider. In amestecul de naut si ciuperci adaugati cascavalul afumat ras.
Umpleti tarta cu amestecul de ciuperci, naut si cascaval.
Peste umplutura puneti cercurile de aluat din loc in loc.
Dati tarta la cuptorul incins pentru 30-35 de minute pana ce devine rumena si aurie.
Pe deasupra puneti crengute de cimbrisor si cateva frunzulite de patrunjel proaspat. Eu am ales sa pun nasturium pentru ca imi place tare mult cum arata si pentru gustul sau formidabil usor piperat.
Lasati tarta sa se racoreasca usor, dupa care taiati feliute.
Dupa cum spuneam, o puteti servi calda sau rece a doua zi.
O puteti servi alaturi de o salata verde si un pahar de vin alb.
Este delicioasa!
Enjoy!