Cheesecake copt cu fructe de padure

0
1234
Cheesecake copt cu fructe de padure

Cheesecake copt cu fructe de padure este dedicatia mea pentru iubitorii de prajituri cu branaza si de pasca. Nu ma intelegeti gresit, si mie imi place pasca, insa de multe ori am impresia ca  de multe ori are prea mult aluat si prea putina umplutura. Asa ca daca si voi sunteti ca mine, va propun acest cheesecake copt. Pe blog la mine veti gasi mai multe retete de cheesecake, printre care si renumitul meu, my signature cheesecake cu cafea sau minunatul cheesecake cu cirese , asiaticul cheesecake cu ceai matcha si lamaie, sau chiar brownie cheesecake! Toate sunt delicioase! Marea majoritate a cheesecake-urilor de care v-am spus sunt preparate la rece. Cheesecake-ul de azi, este unul copt pentru ca asta era si ideea, sa refac umplutura de pasca :). Pentru astazi eu am decis sa ii pun si un topping de fructe de padure facut in casa si fructe de padure proaspete. Bineinteles ca voi puteti sa puneti orice alte fructe doriti voi.

Ingrediente (pentru un cheesecake cu diametrul de 20 cm)

pentru blat:

  • 300 g biscuiti digestivi
  • 150 g unt topit si racit

pentru umplutura:

  • 200 g branza de vaci
  • 200 g crema de branza
  • 150 g zahar alb
  • 4 oua
  • 50 g amidon
  • 100 g smantana acra
  • 1 praf sare
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • coaja rasa de la 1 lamaie

pentru topping:

  • 300 g fructe de padure congelate
  • 70 g zahar
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • 300 g fructe de padure proaspete (zmeura, coacaze, afine) si capsune

Pentru inceput incingeti cuptorul la 170 grade Celsius. Pregatiti mai intai o tava de copt cu inel detasabil. Tapetati tava pe exterior cu folie de aluminiu, aveti grija sa sigilati tava foarte bine. La sfarsit vom pune aceasta tava intr-o tava cu apa, asa ca avem nevoie de o sigilare a tavii foarte buna.

Pregatiti blatul pentru cheesecake. Intr-un blender puneti biscuitii si porniti blenderul pentru cateva secunde pana ce obtineti o compozitie nisipoasa. Alernativ, daca nu aveti blender sau nu doriti sa folositi, puneti biscuitii intr-o punga tip ziplock, inchideti punga si cu un sucitor zdrobiti biscuitii pana obtineti o compozitie nisipoasa. Amestecati bine compozitia aceasta cu untul topit si puneti totul in tava de tort cu inel detasabil. Presati cu podul palmei compozitia astfel incat sa obtineti un blat compact.

Pentru umplutura, intr-un bol incapator puneti branza de vaci, crema de branza si zaharul alb si amestecati totul foarte bine pana obtineti o compozitie spumoasa (aici va puteti ajuta de un mixer). Adaugati ouale unul cate unul, amestecand foarte bine dupa fiecare. La sfarsit adaugati smantana acra, sarea, extractul de vanilie si coaja de lamaie si amestecati din nou. Turnati compozitia peste blatul din tava.

Cautati o tava de friptura sau o cratita cu diametru mai mare, astfel incat sa va incapa in ea in ea tava cu cheesecake. Asezati tava cu cheesecake in tava mare, umpleti-o pana la jumatate cu apa fierbinte. Aveti grija sa nu turnati apa in tava de cheesecake. Dati cheesecake la cuptorul incins pentru 40-50 de minute. Veti observa ca pe margini cheesecake va fi ferm, iar in centru va fi inca moale . Pe masura ce se racoreste se va mai intari. Lasati cheesecake la temperatura camerei pana se raceste complet, dupa care dati-l la frigider pentru 3-4 ore sau pana in momentul servirii.

Intre timp, pregatiti topping-ul de fructe de padure. Intr-o craticioara puneti fructele de padure congelate, zaharul si sucul de lamaie. Amestecati totul bine si lasati sa fiarba la foc mic pentru 10-15 minute, amestecand din cand in cand,  pana obtineti o compozitie groasa.   Cu ajutorul unui blender vertical pasati compozitia pana obtineti un piure. Daca nu va plac samburii fructelor, in acest moment puteti strecura piureul printr-o sita deasa. Scoateti cheesecake de la frigider, eliberati-l din forma de tort si puneti pe deasupra un strat gros de piure de fructe. Pe deasupra puneti fructe proaspete dupa cum doriti. Dati din nou la frigider sau serviti imediat, dar, atentie, cheesecake sa fie rece! :).

Enjoy!

 

Previous articleLipii umplute cu hummus si legume coapte
Next articleSalata de peste afumat cu porumb
Andreea
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × four =