Salata de peste afumat cu porumb

0
14628
image_pdfimage_print

 

Acum ca vremea s-a incalzit si este tare frumos afara, incepem sa iesim mai des in aer liber, la picnic-uri unde mancam mai multe fructe, mai multe salate sau sa ne vizitam prietenii mai des. Cand mergem in vizita la musafiri, in general pregatesc acasa ceva dulce, de regula o prajitura sau un cheesecake si cumpar cate un cadou sau flori. Insa cand vin prieteni la noi acasa atunci situatia se complica. Marea majoritate a prietenilor doresc mancare chinezeasca si vin in mod special pentru ca stiu ca asta le pregatesc. Insa, cand avem mai multi prieteni acasa si pregatim o petrecere si nu chiar o cina, incerc sa fac niste preparate delicioase, rapide si foarte aratoase. De multe ori, printre celelalte preparate, pregatesc si o salata cu peste afumat si porumb. Uneori o pregtesc cu ton si daca mai ramane de pe o zi pe alta, imi iau din aceasta salata si a doua zi la birou. Salata aceasta poate contine multe verdeturi sau legume, insa eu m-am limitat la elementele clasice dintr-un astfel de tip de salata si anume: pestele afumat, maioneza si porumb. Bineinteles ca si de data aceasta am folosit deliciosul porumb de la SunFood!

Ca sa nu fie nevoie sa pun un castron intreg de salata pe masa de petrecere, o impart in cosulete din foietaj si astfel e si mai usor de servit!

Ingrediente:

  • 1 conserva porumb SunFood
  • 200 g peste afumat
  • 150 g maioneza pregatita in casa (reteta aici)
  • 100 g masline fara samburi
  • 1 legatura marar
  • 1 lingura capere in saramura
  • 1/2 lamaie verde

Pentru decor

  • 2 ridichi
  • marar proaspat
  • masline fara samburi
  • boabe de porumb

 

 

Daca va grabiti, puteti folosi si maioneza cumparata, insa va asigur ca cea preparata in casa de catre voi este mult mai buna la gust si chiar nu dureaza mai mult de 10 minute sa o preparati! Reteta mea de maioneza o gasiti AICI. Mai multe idei de gustari rapide mai gasiti aici la mine pe blog.

Dupa cum spuneam, puteti servi salata in boluri mici alaturi de felii de paine prajita. Insa daca doriti sa serviti salata intr-un mod mai festiv sau pentru o petrecere, va sugerez sa o impartiti in cosulete din foietaj. De data aceasta eu am folosit cosulete din foietaj cumparate, insa puteti sa le preparati in casa, asa cum am facut eu in reteta ACEASTA.

Pentru inceput desfaceti conserva de porumb, puneti boabele intr-o sita si treceti sita printr-un jet de apa rece. Scurgeti bine de apa si lasati deoparte.

Desfaceti pestele afumat din ambalaj, si rupeti bucatele mici. Mie una imi place ca bucatelele sa fie putin mai mari, sa se simta in salata. Aveti grija mare sa nu ramana oase in bucatile de peste caci nu sunt deloc placute la textura! In poza de mai jos eu inca nu curatasem pestele de oasele acelea mici.

Preparati maioneza in casa

Puneti porumbul peste bucatelele de peste, taiati mararul foarte marunt si puneti-l peste impreuna cu caperele.

Adaugati si maslinele taiate rondele

La sfarsit adaugati maioneza si amestecati totul usor cu o spatula.

Pregatiti cosuletele de foietaj

Umpleti cosuletele cu salata

Apoi ornati-le dupa bunul plac.

Din compozitia aceasta va ies in jur de 12-15 cosulete.

 

Serviti-le alaturi de un pahar de vin alb

Incercati-le! O sa va placa mult!

Enjoy!