Desert cu ananas și migdale

2
17239
image_pdfimage_print
Demult vroiam sa va arat acest desert delicios, racoros si care se prepara foarte rapid. In plus, partea buna la acest desert este faptul ca il puteti face cum vreti voi, inlocuind baza de biscuiti cu blat de tort, de prajitura sau fursecuri. De asemenea, puteti jongla cu fructele proaspete sau din compot. Oricum ar fi, va iesi delicios! Pentru acest desert, eu am ales ananas din conserva SunFood, conserve sanatoase 100%.

 

Bucati mari, crocante si proaspete pe care le puteti savura pe tot parcursul anului.

 

Ingrediente pentru 5-6 borcanele/pahare
35 biscuiti amaretti
50 g migdale tocate
200 g mascarpone
200 ml frisca lichida grasime 35%
2 linguri zahar pudra
2 lingurite extract de vanilie
(optional) menta proaspata

 

Desfaceti conserva de ananas, scoateti ananasul si scurgeti-l bine de lichid intr-o sita. (Daca folositi borcanase sau pahare mici, tocati in bucati mai mici ananasul). Intr-o tigaie non aderenta prajiti usor la foc mic migdalele tocate, avand grija sa nu se arda. Dati tigaia deoparte si lasati sa se raceasca migdalele complet.
Intr-un castron amestecati mascarpone impreuna cu zaharul pudra si extractul de vanilie. Bateti frisca lichida pana ce obtineti o compozitie pufoasa. Incorporati usor frisca in amestecul de mascarpone zi zahar.

 

Pregatiti borcanasele sau paharele pentru servit
zdrobiti cate 2-3 biscuiti amaretti si puneti-i pe fundul fiecarui borcanas. Deasupra puneti cate o lingura plina cu compozitia de crema.

 

continuati cu migdalele tocate si ananas tocat

 

 

continuati cu biscuiti amaretti

 

crema, ananas si migdale

 

 Garnisiti cu frunze de menta proaspata

 

 

Din cantitatile de mai sus mie mi-au iesit 4 borcanele si un pahar mare

 

din care am savurat cu placere cateva lingurite 🙂
pe borcanele le-am impartit cu prietenii 🙂

 

un desert fin, delicat, crocant si cremos in acelasi timp 🙂
Enjoy!
Previous articleBrioșe picante cu ciuperci
Next articleCheesecake cu zmeura si rodii
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here