Placinte la tigaie cu ciuperci

4
11029
image_pdfimage_print

 

E toamna, a venit vremea placintelor! Sarate, dulci, picante, cu branza, carne, cascaval, cartofi, varza, ciuperci, mere, dovleac…si cate si mai cate! Insa, uneori cand te loveste pofta tare si nu stii cum sa faci o placinta mai repede astfel incat sa iti stapanesti dorul de gustul copilariei, faci niste placinte rapide, la tigaie.  Sunt atat de bune si pufoase, incat parca cu una nu te saturi. Si desi se fac foarte repede, nu necesita dospire, ele au acelasi gust ca atunci cand erai mic si mancai placintele bunicii. Placintele astea se pot face cu umpluturi dupa dorinta fiecaruia, dar astazi, eu le-am umplut cu delicioasele ciuperci de la Sun Food.
Ingrediente pentru 8 placinte:
pentru aluat: 
500 g faina pentru paine
250 ml apa calda
5 g drojdie uscata
1 lingurita zahar
1 lingurita sare
70 ml ulei
pentru umplutura:
3 fire ceapa verde
1/2 legatura patrunjel
150 g cascaval
1 lingura ulei
sare
piper

 

Intr-un castron punem drojdia deshidratata, 70 ml apa calda din cantitatea indicata, si lingurita de zahar. Amestecam totul bine, acoperim castronul cu un servet si il lasam 10 minute pana ce drojdia se activeaza.

 

Intr-un castron incapator cernem faina, facem o gropita in mijlocul ei si turnam uleiul, restul de apa, si drojdia activata. Incepem sa framantam pana obtinem un aluat lipicios.
Adaugam sarea si apoi incepem sa framantam, rasturnam aluatul aluatul pe masa de lucru si continuam framantatul  pentru 10 minute pana and obtinem un aluat neted care nu se mai lipeste de maini.

 

Impartim aluatul in 8 bucati egale, cam de marimea unei mandarine le lasam pe blatul de lucru acoperite cu un servet de bucatarie.

 

Intre timp pregatim umplutura:
intr-o tigaie incingem uleiul, adaugam ceapa verde tocata si sotam la foc mediu timp de 2 minute

 

adaugam ciupercile scurse bine de apa si mai calim pret de cateva minute,
adaugam patrunjelul tocat, potrivim de sare si piper, luam tigaia de pe foc si lasam sa se racoreasca un pic

 

 

la final, adaugam cascavalul ras, amestecam bine si umplutura noastra este gata.

 

 

Presaram planul de lucru cu faina, luam o mingiuta de aluat si cu ajutorul sucitorului intindem un disc subtire de aluat cu diametrul de 25 cm.

 

In centrul discului de aluat punem 2 linguri pline cu umplutura

 

 inchidem 2 laturi opuse ale aluatului

 

apoi pe celelalte doua opuse, intocmai ca pe un plic.

 

trecem usor sucitorul peste plicul format, il rasturnam cu inchizaturile aluatului spre planul de lucru, intindem usor aluatul sa nu iasa umplutura

 

punem o tigaie pe foc si o incingem bine fara a adauga ulei sau grasime. Punem in ea placinta noastra cu partea de pliuri in jos si coacem placinta la foc mic spre mediu timp de 3-4 minute pana ce incepe sa capete o culoare frumoasa. O intoarcem si  pe partea cealalta si observam cum placinta noastra incepe si se umfla si se transforma intr-o pernuta delicioasa! Dupa ce o scoatem din tigaie, se lasa, nu isi pastreaza aceasta forma.
Repetati operatiunea si cu restul de aluat pana ce dati gata toate placintele.

 

Se servesc imediat! Sunt cele mai bune atunci cand sunt calde si pufoase.

 

Dupa ce se racesc, se pastreaza in pungi de plastic la frigider. Rezista la frigider si 3 zile, insa ma indoiesc ca nu se vor manca fierbinti direct din tigaie! :). In cazuri extrem de rare, daca mai ramane vreuna ratacita prin frigider, in momentul servirii se incalzeste  20 de secunde la microunde si este la fel de buna ca in ziua prepararii.
Sectiune pufoasa si delicioasa.

 

Enjoy!
Previous articleMochi cu rambutan si lapte de cocos
Next articleDorada in sos de rosii
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

4 COMMENTS

    • Multumesc, Anca! Le poti face sarate cu branza si marar, cu cartofi sau cu varza. De asemenea, le poti face si dulci umplute cu mere sau cu dovleac. Dar nu stiu in ce masura poti da aceste placinte unui bebe de 1 anisor. Ar fi bine sa te consulti cu medicu pediatru sa intrebi daca la aceasta varsta poti da unui bebe astfel de placinte. Toate cele bune!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here