Trifle fara coacere cu piersici si zmeura

0
4769
image_pdfimage_print

 

Ce este un  trifle? Este un desert de origine englezeasca care se servea in general la banchetele curtilor regale in trecut. Era un fel de vedeta a serii care aparea la sfarsitul meselor copioase si indestulatoare. Initial continea jeleu, fructe si bucati de pandispan inmuiate in alcool. In zilele noastre trifle inca se serveste in Anglia insa a suferit modificari de-a lungul timpului. Cu toate acestea, unele elemente din trifle-ul de baza inca se mentin: bucati de pandispan sau chec, fructe si crema. Si in prezent un astfel de desert reprezinta sufletul unei petreceri pentru ca arata foarte festiv. Se preapara usor si este foarte versatil deoarece poate capata nenumarate forme, culori si combinatii.
Dupa cum va spuneam, trifle se prepara foarte usor, desi arata ca si cum ati fi muncit ore intregi la el. Partea buna ca un astfel de desert nu necesita coacere, deci puteti apela cu incredere la un pandispan, chec sau o prajiturica deja preparata.
Pentru ca afara inca este foarte cald, am preparat rapid o crema de piersici delicioasa cu piersici din conserva de la SunFood. Pentru a completa aceasta crema, am adaugat piersici proaspete si bucati de pandispan cu ciocolata. A iesit..dupa cum vedeti in poze :).
Ingrediente:
pentru crema:
250 g mascarpone
1 lingurita extract de vanilie
1 lingura lichior piersici
2 linguri zahar pudra
pentru frisca:
300 ml smantana lichida pentru frisca
1 lingura zahar pudra
1 lingurita zahar vanilat
pentru asamblare:
200 g zmeura proaspata
200 g pandispan simplu (sau cu picaturi ciocolata)
3 linguri lichior piersici
Pentru inceput scurgeti bine de tot piersicile intr-o sita, pastrati lichidul din compot

 

Puneti jumatate din cantitatea de piersici intr-un blender si
 porniti blenderul pentru 1 minut pana ce obtineti un piure fin

 

 

Turnati piureul de piersici intr-un castron, adaugati crema mascarpone, zaharul vanilat, lichiorul de piersici si zaharul pudra.
Amestecati totul cu un tel pana obtineti o crema consistenta si delicioasa

 

 

Intr-un bol incapator pregatiti frisca: turnati smantana lichida pentru frisca impreuna cu zaharul vanilat si zaharul si mixati totul pana obtineti o crema pufoasa.
Acum ca le aveti pe toate pregatite, puteti incepe montarea trifle-ului.

 

 Pregatiti un bol mare, un castron, un vas de sticla prezentabil, cu picior eventual.

 

Taiati pandispanul cuburi si puneti pe fundul vasului o jumatate din cantitate. Insiropati pandispanul cu lichior si lichid aromat din compot.

 

Puneti cateva linguri de crema de piersici

 

Apoi cateva linguri de frisca

 

continuati cu piersici din compot si zmeura proaspata. Repetati operatiunea pana ce ati umplut vasul.

 

Pentru ca eu am avut un vas mai mic, am mai facut inca un trifle intr-un alt vas de sticla.
Atunci cand asezati fructele in vase, aveti grija sa le aranjati si pe margini astfel incat sa se vada frumos si pe exterior.

 

 

 

 

 Dati trifle la rece pentru o ora

 

Sau puteti servi imediat.

 

Aduceti la masa o lingura mai mare si lasati pe ceilalti sa se serveasca singuri, alta modalitate nu exista :).
Enjoy!
Previous articleCookies cu menta si ciocolata
Next articleQuinoa cu legume si naut la cuptor
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!