Taitei cu nuca si miere

0
284
Taitei cu nuca si miere
image_pdfimage_print

Taitei cu nuca si miere, un desert aromat cu nuca prajita, unt, scortisoara si miere. Desertul copilariei intr-o farfurie.

Trecusera foarte multi ani de cand nu mai pregatisem acest desert si imi era tare dor e el! Mai ales ca in zilele noastre deserturile sunt mult mai complicate si putini isi mai aduc aminte de el.

Desertul acesta rascoleste in mine tot felul de amintiri si sentimente, asa cum am simtit cand am vazut cel mai nou  film Disney si Pixar, Intors pe Dos 2.

Inspirata de acest film, am rememorat si eu taiteii cu nuca si miere. Combinatia de nuca, miere, scortisoara si coaja de lamaie imi aduce aminte si de mucenicii de primavara.

In loc de taitei, puteti folosi si alt tip de paste, insa mie mi se pare ca taiteii se potrivesc tare bine aici, proportia de paste, nuca si arome este perfecta! Cu ocazia lansarii filmului filmului Disney și Pixar Intors pe Dos 2, Baneasa a pregatit un ambalaj tare dragut si pentru taiteii cuiburi si am fost tare incantata sa ii gasesc in rafturile magazinelor. Daca cumparati si voi acesti taitei, pe ambalaj veti gasi mai multe detalii legate de un super concurs cu multe premii! Va las detaliile la finalul retetei.

Pe blog mai gasiti si alte deserturi cu nuca precum cheesecake cu nuci si caramel, pancakes cu mere si nuci, sau ciocolata  de casa cu cafea si nuci.

 Nu uitati ca ma puteti gasi pe Instagram pentru alte retete si Story-uri dragute :).

Ingrediente:

  • 250 g taitei Baneasa
  • 50 g unt
  • 50 g miere
  • Coaja rasa de la 1 lamaie bio
  • 120 g miez nuca macinata
  • ½ lingurita scortisoara pudra
  • 1 lingurita extract de vanilie

Pentru un gust mai bun si mai multa aroma, va sfatuiesc sa prajiti usor nucile. Le puteti praji usor intr-o tigaie pe foc, sau sa le dati la cuptor. Eu prefer sa le prajesc in cuptor pentru ca se rumenesc uniform. Incing cuptorul la 170 grade Celsius si pun nucile intr-o tava. Las nucile la cuptor aproximativ 7-8 minute dupa care le las sa se raceasca complet.

Dupa ce s-au racit complet, pun nucile intr-un blender si le maruntesc. Daca doriti o textura mai mare, puteti sa maruntiti nucile mai putin, sau sa le tocati cu cutitul.

Pregatiti taiteii: Puneti pe foc o oala mare cu apa impreuna cu 1 lingurita de sare. Cand apa a dat in clocot, adaugati cuiburile de taitei si amestecati usor cu un cleste de bucatarie.

Lasati taiteii sa fiarba pentru 3 minute, amestecand din cand in cand.

Scurgeti taiteii de apa si puneti-i imediat intr-un bol incapator.

Peste taiteii fierbinti puneti untul, si coaja rasa de lamaie, amestecati bine astfel incat untul sa se topeasca. Turnati mierea, pasta de vanilie, nucile si scortisoara.

Amestecati totul bine si potriviti de gust. Aici mai puteti adauga nuci maruntite sau scortisoara daca doriti un gust mai puternic.

Distribuiti cantitatea de taitei cu nuca si miere pe farfurii, pe deasupra mai picurati inca putina miere, daca doriti. Ornati cu jumatati de nuca prajita.

Consumati taiteii intotdeauna calzi. Daca raman taitei cu nuca si miere pentru a doua zi, ii puteti reincalzi usor in cuptorul microunde sau pe bain marin.

Va asigur ca acest desert o sa va aduca aminte de zilele frumoase ale copilariei! Sunt deliciosi acesti taitei cu nuca si miere!

Cumpara cel putin 2 produse participante in promotie, scaneaza codul QR de pe ambalaj si inscrie bonul fiscal pe pagina concursului. Sarbatoreste lansarea filmului Intors pe Dos 2, cea mai noua productie Disney si Pixar si poti castiga super premii!

Vezi noul film la cinema!

Previous articleTort cu caise si ciocolata
Next articleVafe belgiene
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here