Pancakes cu mere si nuci parfumate cu arome de toamna. Cu umplutura de mere si nuci coapte, cu sos din suc de mere.
Desi internetul este plin de retete de pancakes, vreau sa cred ca pancakes ale mele de astazi sunt cu adevarat speciale. Umplutura pufoasa cu mere si nuci coapte este ceva aparte. Si ca sa aiba si mai multa aroma, am optat sa fac si un sos cu sucul de la merele rase pe care le-am pus in aluat.
Pentru aceste pancakes eu am folosit faina 000 superioara de la Baneasa si mi-au placut tare mult cum au iesit! Cu siguranta o sa le fac si alta data!
Pe blog mai gasiti si alte idei de retete de pancakes precum: pancakes cu ricotta si smochine, pancakes cu porumb si blue cheese, pancakes cu ciocolata, pancakes cu ovaz.
Nu uitati ca ma puteti gasi si pe Instagram pentru alte retete si Stories dragute :).
- Ingrediente pentru 8-10 pancakes:
- Pentru aluat:
- 2 mere
- 2 oua
- 100 ml lapte
- 2 lingurite zahar vanilat
- 120 g faina superioara Baneasa
- 2 lingurite praf de copt
- 1/3 lingurita sare
- 1 lingurita scortisoara
- 30 g nuci coapte si macinate
- Pentru sosul de mere:
- sucul stors de la cele 2 mere
- 2 linguri zahar brun
- 1 lingurita scortisoara
- 1 lingurita zahar vanilat
- 1 lingurita amidon +2 linguri apa
Pregatiti aluatul de pancakes:
Curatati merele de coaja, radeti-le pe razatoarea mare.
Stoarceti foarte bine merele rase (puteti sa le stoarceti in pumni sau intr-un prosop curat). Pastrati sucul merelor si pastrati deoparte.
Intr-un bol bateti bine ouale, adaugati zaharul, laptele, untul topit, sarea si zaharul vanilat. Amestecati totul bine pana obtineti o compozitie omogena. Adaugti faina amestcata cu praful de copt si scortisoara. La final incorporati merele rase si nuca macinata. Veti obtine o compozitie groasa.
Gatiti pancakes: Intr-o tigaie topiti untul apoi puneti cate o lingura de compozitie. Prajiti pancakes pe ambele parti panaa ce devin rumene.
Pregatiti sosul de mere:
Intr-o tigaie puneti sucul de mere, zaharul, zaharul vanilat si untul. Amestecati si lasati pana se ingroasa sosul. Dizolvati amidonul in apa si turnati peste sos. Amestecati si lasati sa fiarba pana se ingroasa sosul. Veti obtine un sos usor curgator.
Serviti pancakes: Pe o farfurie puneti pancakes unele peste celelalte. Peste ele turnati sosul de mere. Garnisiti cu felii de mere si nuci coapte.
Daca nu consumati toate clatitele in aceeasi zi, nu puneti sos peste toate.
Puteti pastra sosul intr-o caserola, la fel puteti proceda si cu pancakes, rezista foarte bine si 2 zile.
A doua zi reincalziti pancakes si sosul.
Enjoy!