Pancakes cu ricotta si smochine sunt cele mai bune si mai parfumate pancakes pe care le-ati putea face vreodata! Sunt moi si pufoase, au un gust aparte, iar smochinele le dau o aroma deosebita! Pentru un gust si mai bun de smochine, am ales sa pun smochine si pe deasupra si in aluat! Si bine am facut, caci au fost delicioase! Deci daca mai gasiti pe undeva smochine, neaparat sa faceti aceste pancakes!
Din categoria pancakes mai puteti gasi pe blog varianta sarata, adica niste pancakes cu porumb si blue cheese. Daca iubiti ciocolata, atunci puteti pregati aceste pancakes cu ciocolata si sos de ciocolata. Tot pe blog gasiti si varianta de pancakes cu banane si ovaz. Daca sunteti alergici la gluten sau doriti sa mancati alimente fara gluten, gasiti pe blog pancakes fara gluten cu afine si lamaie. Nu sunt ciresele acum in sezon, dar pentru ca sunt atat de bune, merita sa le mentionez aici pe minunatele pancakes cu cirese si rom.
Dar sa ne intoarcem la pancakes cu ricotta si smochine.
- Ingrediente:
- 150 g ricotta
- 50 ml ulei
- 2 oua
- 1 lingurita marmelada de portocale (optional)
- sau coaja de la 1 portocala+2 lingurite zahar
- 130 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1 praf sare
- 70 ml lapte
- 5-6 smochine proaspete tocate bucatele
- 2 lingurite unt (pentru prajit)
- pentru topping
- miere
- 2-3 smochine proaspete
Pentru inceput puneti intr-un castron ricotta impreuna cu uleiul si amestecati totul bine cu telul pana obtineti o crema pufoasa. Adaugati pe rand ouale. Daca nu aveti marmelada de portocale, puteti sa o inlocuiti cu succes cu coaja de portocale si 2 lingurite de zahar.
Intr-un castron amestecati faina cu praful de copt si sarea. Adaugati amestecul in castron si incorporati usor cu o spatula, apoi adaugati laptele. Nu insistati cu amestecatul compozitiei! Aveti nevoie de o compozitie aerata. La sfarsit incorporati smochinele.
Incingeti o tigaie si dati focul foarte mic. Ungeti tigaia cu unt si adaugati 2 linguri de compozitie. Lasati sa se gateasca pe focul mic pana ce observati mici bule de aer la suprafata clatitei. Intoarceti cu spatula si pe cealalta parte si mai gatiti 1-2 minute pana ce este rumena. Din cand in cand puteti intoarce pancake in tigaie si pe partea celalata daca simtiti ca interiorul nu este complet gatit. Alternativ, puteti face si testul cu scobitoarea, intocmai ca la o prajitura obisnuita.
Repetati operatiunea pana ce ati terminat toata compozitia.
Pe o farfurie de servit asezati pancakes unele peste altele ca un turnulet. Taiati smochinele si puneti-le pe deasupra. Turnati miere peste toate dupa dorinta.
Serviti calde! Sunt foarte bune si a doua zi usor incalzite.
Enjoy!