Pancakes cu cirese si rom

28
6202
image_pdfimage_print

 

 

 

 

Pana va povestesc eu despre minunatele zile petrecute in Istanbul, va las aici o reteta de pancakes cu cirese si rom. Cirese pentru ca imi plac tare mult, iar rom..ca sa le dea o savoare aparte. Intr-un final, le puteti face cu orice fruct doriti, numai  sa aveti grija ca fructul sa nu fie prea zemos, iar cat despre aroma…puteti pune orice doriti :). Trebuie sa recunosc ca pe mine m-a apucat un dor si un drag nespus pentru cirese, astfel incat am facut si un cheesecake cu cirese. Daca cineva este interesat si de cheesecake-ul cu cirese, atunci sa-mi lase vorba aici si pun si reteta pentru treaba asta cu cirese :). Ma refeream la treaba asta adica, 🙂
Acum revin la pancakes 🙂
Iata varianta mea:
75 g unt
1 ou
200 ml lapte batut
250 g faina
200 g cirese proaspete
1si 1/2 lingurite praf de copt
2 linguri zahar
5-6 picaturi esenta rom (sau dupa gust)
1 praf sare
cateva picaturi ulei pentru prajit

 

Spalati ciresele si curatati-le de cozi si samburi, dupa care tiati fiecare cireasa in jumatate,  lasati-le deoparte. Intr-un castron topiti untul la microunde, lasati-l sa se raceasca usor. Adaugati peste unt oul, amestecati cu telul
dupa care,  laptele batut si zaharul.
Adaugati si esenta de rom, sarea si faina amestecata cu praful de copt. Incorporati usor cu ajutorul telului.

 

 

La sfarsit incorporati ciresele in aluat.

 

Incingeti o tigaie de teflon, picurati in ea 2-3 picaturi de ulei. Luati 2 linguri din compozitia de aluat cu cirese si puneti in tigaie, niveland aluatul cu spatele lingurii. Lasati pancake-ul sa se prajeasca in tigaie cam 3-4 minute, pana observati ca la suprafata apar mici bule de aer. Cu ajutorul unei spatule, intoarceti clatita si pe partea cealalta, pentru alte 3-4 minute. Scoateti pe un platou sau pe farfuria de servit si repetati operatiunea pentru celelalte clatite.
Serviti calde cu sirop de artar

 

sau cu miere, insa mie mi-au placut mai mult cu sirop de artar, pentru ca are o aroma de caramel aparte.

 

Siropul de cirese sau alt sirop este si acela bun. Va descurcati voi! 🙂

 

 Eu zic ca o sa va placa tare mult.
Enjoy!
Previous articleCheesecake cu lime
Next articleDeliciul lui Buddha 罗汉斋
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

28 COMMENTS

  1. Clătitele sunt faine, dar prăjitura cu brânză arată minunaaaaat! Iar fotografiile sunt atât de reușite încât mă duc cu gândul la copilărie și la cireșii din curte…

    • Sa stii ca ne-au placut tare mult clatitele astea, astazi le-am refacut! La acel cheesecake nu am poze intermediare, dar va dau reteta asa, numai cu produsul finit :). Pup!

  2. Bun, bun bun de tot ! Ciresele alea cred ca sunt cele mai fericite cirese! Desi oscilez intre fericirea lor si a celor din cheesecake! Cel mai bine e sa le testez pe ambele ca sa imi pot forma o parere. Asadar, te astept si cu reteta de cheesecake!

    • Oooo, idee super cu ulei de cocos! Prima data si eu tot cu chefir le-am facut pentru ca nu m-am uitat bine la cumparaturi si cand am ajuns acasa, mi-am dat seama ca luasem chefir in loc de lapte batut. Sunt la fel de bune! Pup!

  3. Nu stiu ce am gresit, dar mie imi ramane aluatul crud la interior si se arde destul de tare la exterior, desi focul e dat minim 🙁 E posibil sa fie de la cratita? Desi e speciala pentru clatite?

    • Daca folosesti o tigaie de teflon cu fundul mai gros, ar trebui sa nu se arda clatitele tale. Si daca totusi ti se pare ca acea compozitie ramane cruda in interior, si ca este prea lichida, incearca sa mai adaugi in compozitie 1-2 linguri de faina. Neaprat trebuie sa-ti iasa! 🙂 Mai incearca o data! 🙂

    • Draga Geta, iti multumesc tare mult ca mi-ai atras atentia! 🙂 Am modificat si in reteta. Zaharul se adauga in compozitie, odata cu laptele batut. Daca faci aceste pancakes, sa-mi spui cum ti-au iesit. Pup!

  4. Extraordinar de pufoase. DE-Lİ-CİOAA-SEEE ! Cele mai mortale pancake-uri pe care le-am facut şi mıncat vreodata. Şi spune asta cineva care a mıncat ceva pancake-uri la viata ei. 🙂 Eu le-am facut cu iaurt.Ştii ca te-am ıntrebat daca se poate şi le-am amınat pt ca aveam emotii, dar s-a dovedit ca merg facute şi cu iaurt. Te pup şi-ti multumesc pentru reteta. Asta ramıne cea mai tare reteta. Am zis !

    • Lumi, draga mea, esti tu o dulce! Ti-am zis-o si ti-o repet in fiecare zi daca vrei :). Merg si cu iaurt daca nu ai lapte batut, la fel de pufoase ies. Ideea e ca acest lapte fermentat face minuni impreuna cu praful de copt. Din cauza asta ies atat de pufoase. Ma bucur din suflet ca ti-au placut! Stai sa apara fructe mai multe pe piata, sa vezi ce combinatii fac! :P. Pup!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here