Pui dulce acrisor cu ananas

16
9136

 

Puiul in sos dulce acrisor este un preparat des intalnit in China si cu precadere in zona de sud Guangzhou . Combinatia de dulce si acrisor este una speciala, unde dulcele este dat de zahar, iar acrisor de otetul de vin. De aceea, sa nu va mire cantitatea mare de zahar din sos si nici ketchup-ul care in mod normal nu se afla printre ingredientele chinezesti.

 

Ingrediente:

300 g piept de pui taiat cuburi
60 g amidon de porumb
1 ardei gras verde taiat cuburi
4 rondele de ananas din compot taiate bucati
1 ceapa mare alba taiata cuburi

100 ml ulei vegetal pentru prajit

pentru sos:

2 lingurite otet de orez
2 lingurite de zahar
4 lingurite suc de rosii
4 lingurite de apa
2 lingurite de amidon
1 praf de sare
3 lingurite ulei de arahide sau vegetal

Pentru inceput trecem cubuletele de pui prin amidon

Intr-o cratita turnam uleiul si il lasam sa se incinga, punem cubuletele in uleiul incins si le prajim pana ce devin aurii
scoatem cuburile de pui prajite si le punem pe o farfurie tapetata cu prosoape de hartie

In wok incingem uleiul

adaugam ceapa taiata cuburi
adaugam ardeiul gras taiat cuburi
apoi cuburile de ananas
calim totul timp de 2 minute
adaugam ketchup, zahar, otetul de vin, apa si sarea
adaugam bucatile de pui prajite
amestecam totul usor dupa care adaugam cele 2 lingurite de amidon dizolvate 4 lingurite de apa
dam focul mic si amestecam pana se ingroasa sosul format
servim imediat alaturi de un bol de orez
este tare bun!
Previous articlePui chinezesc in stil Sichuan 辣椒鸡
Next articleNegresa cu nuci si sos de cafea
Andreea
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

16 COMMENTS

  1. Buna Andreea,

    Imi place blogul tau felicitari ptr.retete sint pe gustul meu tinind cont ca ador mincarea chinezeasca.
    Pupici

  2. Buna Andreea. Pieptul de pui dat prin amidon si apoi prajit, devine crocant la exterior si moale si suculent la interior. Apoi invelit in acel sos dulce acrisor, creeaza o simfonie de arome! 🙂 Daca il prajesti pur si simplu fara amidon, bucatile de pui vor fi uscate si fade. Succes!

  3. Aseara am facut aceasta reteta si a iesit excelenta.Puiul direct cu amidon prajit in ulei a iesit usor crocant si in combinatia cu celelalte ingrdiente dulce-acrisoare s-a umplut de arome.Am mincat asta cu sos de soia ceea ce a compensat lipsa de sare.
    Stiam mai de mult de o reteta asemanatoare cu usturoi, ghimber si scortisoara.O cunosti cumva?

    • Daca imi dai mai multe detalii…nu imi dau seama acum care ar fi reteta aceea cu usturoi ghimbir si scortisoara. Poate scortisor? 🙂 Ca scortisoara din aceea mica nu prea folosesc chinezii.

  4. am incercat recent aceasta receta , a iesit minunat, savuros , mai bun decit ce am mancat la restaurant chinezesc xd felicitari ! incerc pe rand retetele tale publicate in blog si ma incanta , imi sunt de mare ajutor cand prepar mancare chinezeasca in casa .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

four × 1 =