Puiul in sos dulce acrisor este un preparat des intalnit in China si cu precadere in zona de sud Guangzhou . Combinatia de dulce si acrisor este una speciala, unde dulcele este dat de zahar, iar acrisor de otetul de vin. De aceea, sa nu va mire cantitatea mare de zahar din sos si nici ketchup-ul care in mod normal nu se afla printre ingredientele chinezesti.
300 g piept de pui taiat cuburi
60 g amidon de porumb
1 ardei gras verde taiat cuburi
4 rondele de ananas din compot taiate bucati
1 ceapa mare alba taiata cuburi
100 ml ulei vegetal pentru prajit
pentru sos:
2 lingurite otet de orez
2 lingurite de zahar
4 lingurite suc de rosii
4 lingurite de apa
2 lingurite de amidon
1 praf de sare
3 lingurite ulei de arahide sau vegetal
Pentru inceput trecem cubuletele de pui prin amidon
In wok incingem uleiul
Buna Andreea,
Imi place blogul tau felicitari ptr.retete sint pe gustul meu tinind cont ca ador mincarea chinezeasca.
Pupici
Buna Lale, ma bucur ca-ti place mancarea chinezeasca, are un gust aparte! Te mai astept pe la mine si pentru alte retete.
Tu ai aici exact ce ador eu, mancare chinezeasca!!!!Te tin aproape ca nu esti de scapat din ochi;)
te pup si ma bucur ca ne-am intalnit virtual:)
Dya, ma bucur ca am intalnit inca un fan mancare chinezeasca 🙂 Si mai ales ma bucur ca te-am cunoscut pe tine, fie si virtual 🙂
Foarte interesant acest fel de mancare, ma tenteaza sa incerc si eu 😀 Totusi, nu se poate praji pieptul de pui fara a fi dat prin amidon?
Buna Andreea. Pieptul de pui dat prin amidon si apoi prajit, devine crocant la exterior si moale si suculent la interior. Apoi invelit in acel sos dulce acrisor, creeaza o simfonie de arome! 🙂 Daca il prajesti pur si simplu fara amidon, bucatile de pui vor fi uscate si fade. Succes!
Aseara am facut aceasta reteta si a iesit excelenta.Puiul direct cu amidon prajit in ulei a iesit usor crocant si in combinatia cu celelalte ingrdiente dulce-acrisoare s-a umplut de arome.Am mincat asta cu sos de soia ceea ce a compensat lipsa de sare.
Stiam mai de mult de o reteta asemanatoare cu usturoi, ghimber si scortisoara.O cunosti cumva?
Daca imi dai mai multe detalii…nu imi dau seama acum care ar fi reteta aceea cu usturoi ghimbir si scortisoara. Poate scortisor? 🙂 Ca scortisoara din aceea mica nu prea folosesc chinezii.
am incercat recent aceasta receta , a iesit minunat, savuros , mai bun decit ce am mancat la restaurant chinezesc xd felicitari ! incerc pe rand retetele tale publicate in blog si ma incanta , imi sunt de mare ajutor cand prepar mancare chinezeasca in casa .
Ma bucur tare mult ca ti-a iesit dupa gustul tau! :). Si mie imi place mult asa.
Stiu ca nu recomanzi, dar crezi ca poate fi inlocuit pieptul de pui cu aripi? Daca le fac mai bucati asa?
Stiu ca nu recomanzi, dar crezi ca ar fi ok daca asi inlocui pieptul de pui cu aripi mai portionate?
Cu aripi de pui nu am incercat niciodata si nici nu am vazut. Ai putea sa incerci cu carne de porc. 🙂
Am incercat si eu reteta. Este foarte delicioasa :3 Chiar astazi m-am hotarat sa o fac din nou . Blogul tau chiar ma ajuta foarte mult ! good joob!
Cu mare drag, Andrada! Poti incerca reteta aceasta si cu carne de porc daca iti place. Iese la fel de buna :). Pup!
Am incercat si eu ! E foarte buuun :3 Astazi m-am hotarat sa fac din nou acest fel de mancare. Blogul tau ma ajuta foarte mult. good job!
Foarte bună mi-a ieșit acestă rețetă. Am pus zahăr mai puțin și sarea era cu puțin ardei iute, dar a ieșit exact așa cum mi-am dorit, mai bun ca la restsurant. 😊
Mihaela, asta este cea mai mare satisfactie: faptul ca iti poti gati mancarea chinezeasca preferata chiar la tine acasa si sa iasa si mai buna ca la restaurant! Super!