Pui dulce acrisor cu ananas

0
23955
image_pdfimage_print

 

Puiul in sos dulce acrisor este un preparat des intalnit in China si cu precadere in zona de sud Guangzhou . Combinatia de dulce si acrisor este una speciala, unde dulcele este dat de zahar, iar acrisor de otetul de vin. De aceea, sa nu va mire cantitatea mare de zahar din sos si nici ketchup-ul care in mod normal nu se afla printre ingredientele chinezesti.

 

Ingrediente:

300 g piept de pui taiat cuburi
60 g amidon de porumb
1 ardei gras verde taiat cuburi
4 rondele de ananas din compot taiate bucati
1 ceapa mare alba taiata cuburi

100 ml ulei vegetal pentru prajit

pentru sos:

2 lingurite otet de orez
2 lingurite de zahar
4 lingurite suc de rosii
4 lingurite de apa
2 lingurite de amidon
1 praf de sare
3 lingurite ulei de arahide sau vegetal

Pentru inceput trecem cubuletele de pui prin amidon

Intr-o cratita turnam uleiul si il lasam sa se incinga, punem cubuletele in uleiul incins si le prajim pana ce devin aurii
scoatem cuburile de pui prajite si le punem pe o farfurie tapetata cu prosoape de hartie

In wok incingem uleiul

adaugam ceapa taiata cuburi
adaugam ardeiul gras taiat cuburi
apoi cuburile de ananas
calim totul timp de 2 minute
adaugam ketchup, zahar, otetul de vin, apa si sarea
adaugam bucatile de pui prajite
amestecam totul usor dupa care adaugam cele 2 lingurite de amidon dizolvate 4 lingurite de apa
dam focul mic si amestecam pana se ingroasa sosul format
servim imediat alaturi de un bol de orez
este tare bun!
Previous articlePui chinezesc in stil Sichuan 辣椒鸡
Next articleNegresa cu nuci si sos de cafea
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!