Triunghiuri cu visine

20
1399

Reteta asta chiar nu-si are locul aici si zilele astea! 🙂 Dar ce sa-i faci cand pofta este mare, iar inima tanjeste la ceva bun, cald, aromat si…dulce care sa ne incalzeasca inimile? 🙂 Am pus o poza pe Facebook (adica asta:) ) si nu peste mult timp ma trezesc cu un telefon (nu spun de la cine! 😛 ) mai-mai sa ma linseze ca pun d-astea la o ora asa tarzie. Triunghiurile astea le-am prestat pe cand visinele erau la putere, acum daca stau si ma gandesc se poate repeta treaba oricand intrucat visine congelate se gasesc mai mereu. Asa ca…la treaba!

200 g visine proaspete sau congelate
100 g zahar
1 lingura amidon
1 plic zahar vanilat
1 pachet aluat foetaj
1 galbenus ou
zahar pudra
Daca sunt visine proaspete, li se scot samburii. Daca sunt inghetate, se dezgheata la temperatura camerei. Se incinge cuptorul la 170 grade C.
se lasa sa se scurga de sucul lasat, dupa care se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat si amidonul
Aluatul (daca este inghetat, se lasa sa se dezghete ) se intinde usor cu sucitorul
apoi se taie in patrate cu laturile de 12 cm
se pun cateva visine pe fiecare patratel, dupa care se lipeste la 2 colturi
triunghiurile formate se pun in tava acoperita cu hartie de copt

se ung cu galbenusul de ou si se dau la cuptor cam 20 de minute

 

acum intervine dilema! La cate sa te opresti? la unul? 🙂

sau sa mai lasi ceva din minunile astea si pe la altii? 🙂

le pudrati un pic cu zahar…

si apoi stiti ce sa faceti!

 

o sa le simtiti gustul si la mult timp dupa ce le-ati papat

Buneeee!

si acum vine intrebarea aia stiti voi: Am facut triunghiuri cu VIŞINE. VII -ŞI -NE…VIZITEZI ASTAZI? :))

 

 

Enjoy!

Previous articleCostite chinezesti de porc 猪排骨
Next articleTort cu mure, scorţişoară şi alune de pădure
Andreea
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

20 COMMENTS

  1. tot sezonul visinelor a fost o tortura pentru mine pentru ca aici nu se gasesc deloc si mie imi plac multttt.acum ma torturezi tu cu triunghiuri cu visine.ufff grea e viata de artist.oricum arata super.week-end placut!

  2. Sarah, imi aduc aminte ca si eu cat am stat in China nu am pupat nici pui de visina si imi inchipui ca nici la tine nu se gasesc. Dar uite, as schimba niste visine de aici cu niste foi de orez din alea autentice…ce zici? Facem schimb? 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

16 + 6 =