Pasta de fasole

0
4227
image_pdfimage_print

 

 

Razele soarelui continua sa ma friga rau zilele astea, astfel incat vremea pentru mine chiar reprezinta un disconfort termic ridicat :)! Cu toate astea sunt constienta ca mai pe la toamna incolo o sa-mi lipseasca zilele astea calduroase, atunci cand voi tremura de frig! :). Dar nu ma plang mult, caci stiu ca asta este anotimpul vacantei, al zilelor lungi si al picnicurilor si iesirilor in parc de dimineata si pana seara! Pe langa salate si smoothie-uri de fructe, atunci cand vreau sa mananc ceva mai consistent, imi prepar repede un hummus cu rosii uscate. Pornind de la aceasta idee, am realizat ca de fapt, pot foarte bine sa folosesc si delicioasa fasole alba de la Sun Food pe care sa o pregatesc imediat, fara a fi preparata termic. La fel, daca doriti, puteti sa-i spuneti fasole batuta, insa nu, nu este! :). Este ceva mai mult de atat, intrucat este mult mai aromata si mai delicioasa! In plus, pentru a mai scadea din calorii in timpul consumului excesiv de pasta de fasole, i-am alaturat niste legume crude si crocante, astfel incat sa am o masa nu doar satioasa, dar si sanatoasa!
Ingrediente:
1 catel usturoi
1/2 lingurita paprika dulce
1/3 lingurita chimion
1/2 lingurita menta uscata
1/3 lingurita fulgi de ardei iute
2 linguri ulei de masline
1 lingura suc de lime
sare
piper
patrunjel proaspat

 

Desfaceti conserva, scurgeti bine fasolea de lichidul in care a stat, pastrati cateva linguri de lichid pentru mai tarziu

 

Cantitatile condimentelor sunt orientative, pe masura ce preparati pasta de fasole puteti sa mai adaugati din ele, in functie de gustul vostru.

 

puneti fasolea scursa intr-un blender

 

peste ea adaugati celelalte condimente, sucul de lime si uleiul de masline, precum si 2-3 linguri din lichidul in care a stat fasolea
Porniti blenderul si pasati fasolea pana ce obtineti o crema fina. In functie de preferinta, puteti face pasta mai mult sau mai putin cremoasa, adaugand lichid sau scazand cantitatea.

 

 

 

Puneti pasta de fasole intr-un bol
Puneti bolul pe un tocator rustic, si acompaniati fasolea cu betisoare de morcov, ardei gras rosu si galben, castraveti, telina apio, bucatele de paine, grisine sau ce mai gasiti crocant prin casa :).
Pe deasupra pastei mai picurati cateva picaturi de ulei de masline, garnisiti cu patrunjel proaspat

 

Si pe langa mai puteti pune si cateva felii de lime.
 O idee excelenta de picnic, ca gustare sau la o petrecere intre prieteni. Neaparat pentru zilele fierbinti de vara! 🙂
Enjoy!
Previous articleVinete la cuptor cu naut crocant
Next articleTort de inghetata cu menta si ciocolata
Andreea
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!