Salata chinezeasca de castraveti
La prima vedere este o salata banala, dar gustul si prospetimea ei sunt unice. Serveam des aceasta salata in China, si mereu avea aceeasi aroma usor dulce, dar...
Negresa cu nuci si sos de cafea
Dedic aceste mici si delicate prajiturele tuturor iubitorilor de cafea si tuturor iubitorilor de negrese! Pe langa faptul ca sunt pufoase, moi, cu o textura usor umeda, au...
Pui dulce acrisor cu ananas
Puiul in sos dulce acrisor este un preparat des intalnit in China si cu precadere in zona de sud Guangzhou . Combinatia de dulce si acrisor este una...
Pui chinezesc in stil Sichuan 辣椒鸡
Este un tip de mancare tipic bucatariei Sichuan, bineinteles ca are ardei mult si este foarte picant. Insa gradul de "iutenie" il puteti decide singuri, dupa cantitatea de...
Peste chinezesc cu morcovi, telina si ciuperci
In China, principiul "nici o masa fara peste" functioneaza la fel de bine ca si la noi. Ba chiar mai bine, pestele este savurat destul de des la...
Biscuiti sarati cu aluat de cartofi
Biscuitii acestia pot crea dependenta asa ca ganditi-va de doua ori inainte sa ii faceti! :).
Ingrediente:
300 g cartofi
200 g unt
1/2 lingurita sare
150 g telemea rasa
200 g faina
1 ou...
Galuste cu visine si caise
Galustele cu prune sunt unul dintre deserturile copilariei mele. Le adoram pur si simplu, mai ales cand apareau prunele acelea mari si coapte! Pentru ca in aceasta perioada...
Porc Sichuan 四川猪肉丝
Atunci cand vorbim despre bucataria Sichuan, ne gandim neaparat la muuult ardei si mancare foarte picanta. Intr-un capitol separat vom vorbi despre renumitele scoli culinare din China si...
Chec cu ciocolata, cirese si alune de padure
Eu una nu ma dau in vant dupa checuri, insa acesta cu ciocolata si cirese m-a cucerit definitiv! Are un gust atat de bun incat nu te poti...
Oua in piele de tigru 虎皮蛋
La o prima instanta, suna ciudat gandul ca ati putea gati oua de tigru sau chiar ideea dusa la extrem cum ca ati putea folosi pielea tigrului la...
Porc cu ardei in patru culori 辣椒猪肉丁
Dupa cum spune si numele, acest tip de mancare chinezeasca contine 4 feluri de ardei de diferite culori si pentru o aroma aparte. Exista si varianta cu carne...
Spanac calit in stil chinezesc
Este una dintre cele mai "light" mancaruri chinezesti. In general in China, legumele toate se pregatesc stir-fry, rareori se servesc ca atare, sau daca sunt crude, in general...